Så här gör du chiaägg – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Så här gör du chiaägg

fav

Det är snart påsk och i stället för traditionella påskägg tänkte vi ge barnen varsitt chiaägg i år. Nä förlåt, skoja bara. Men eftersom påsken fullkomligt dallrar av recept med ägg, så tänkte vi i alla fall tipsa om ett bra substitut för dig som valt bort ägg.

Nämligen ägg. Fast gjorda av chia.

Du behöver:

1 msk chiafrömjöl (gjort på svarta eller vita chiafrön)
3 msk vatten

Du gör så här:

Antingen så blandar du ut chiaäggen direkt med vatten, eller så maler du chiafrön först till ett mjöl i en kaffekvarn innan du rör ihop det med 3 msk vatten. Lite smaksak det där, bägge delarna funkar. Låt oavsett metod chiaröran svälla i vattnet i 10 minuter, tills det blir lite lätt geléigt. Ersätt sedan ett ägg med denna gelé (eller dubbla för två ägg) när du till exempel gör en pajdeg, bakar bröd eller vill få din bönburgare att hålla ihop (som i det här receptet på bönpuckar till exempel). Lätt som  en plätt!

Tips!
Det går fina fisken att göra en störra mängd mjöl på en gång men då måste du frysa in det (chiafrön har en tendens att härskna).

 

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.