Fem familjemiddagar för 500-lappen – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fem familjemiddagar för 500-lappen

Vår nya familjemedlem Julia är inte bara grym på att nätverka, tyda blekta kvitton och laga mat. Hon är dessutom ekonomisk! Ja, du hör ju vart det barkar. Nästa vecka ska Jullan lära oss hur enkelt det är att äta nyttigt för en liten peng.

Projektet kommer att äga rum på Instagram så följer du oss inte redan där så är det hög tid att börja göra det nu (vi heter food_pharmacy på insta).  De fem recepten är beräknade för en familj på två normalhungriga päron och två skruttar, dvs 25 kronor per portion. För denna slant får du god, hemlagad, vegansk och glutenfri mat som är full av näring och bra saker till våra goda bakterier i tarmen. Vi säger som vår kära terapeut brukar säga: Hur blir det bättre än så?

Om du vill haka på nästa vecka så ska du kika in på vår Instastories varje dag för där kommer recepten. Och redan nu kan du förbereda dig genom att handla hem följande råvaror (med reservation förstås för att priserna kan variera beroende på butik och utbud):

Avokado – 2 st
Basilika i kruka – 1 st
Champinjoner – 5 st
Citron – 1 st
Granatäpple -1 st
Grönkål – 1 påse
Gul lök – 3 st
Gurka – 1 st
Koriander i kruka – 1 st
Morot – 5 st
Paprika – 2 st
Röd peppar – 2 st
Persilja kruka – 1 st
Potatis – 1 påse
Rödbetor – 1 påse
Rödlök – 3 st
Spenat – 1 påse
Sötpotatis – 1 st
Tomat – 3 st
Kvisttomater – 1 paket
Vitlök – 2 st
Äpple – 1 st
Kidneybönor – 1 paket
Kikärtor – 2 paket
Quinoa – 1 paket
Valnötter  – 1 påse
Kokosmjölk – 1 paket
Krossade tomater – 1 paket
Ingefära – 1 st

Handlar du hem ovanstående lista så är du all set för måndag. När vi skrev listan så tog vi för givet att du hade olivolja, salt, peppar och lite andra kryddor som t ex chiliflakes i skafferiet, men gapar skafferiet och kryddhyllan tom så kan du handla hem det också.

Budget-Jullan låter dessutom hälsa att man kan köpa lösvikt på grönsaker för att få ner kostnaderna och undvika svinn. Eko är bra och något vi försöker välja i den mån det går, men i listan ovan har Jullan prioriterat vissa råvaror framför andra som till exempel äpple, paprika, citron, avokado och granatäpple. Och sist men inte minst så låter Jullan hälsa att man kan byta ut valnötterna mot solrosfrön om man är nötallergiker.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.