Jullans jordnötssmörkakor – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Jullans jordnötssmörkakor

fav

Vi har fått en ny familjemedlem! Men det är varken en ny bebis, ponny eller lurvig liten hundvalp. Det är en vuxen människa med tio fingrar, tio tår (tror vi?) och mycket tålamod.

Hon heter Julia och har börjat jobba som vår projektledare, administratör och koordinator. Och i dag ska vi fira detta med att baka Jullans jordnötskakor.

Börja med att ta fram 1 dl jordnötssmör, två små bananer, 2,5 dl (glutenfria) havregryn och 1/2 dl sojamjölk.

Lägg i en mixer tillsammans med 1 msk kanel och 1/2 msk kardemumma och kör till en kladdig smet.

Nu föreslår Jullangullan i sitt recept att vi ska “spritsa” ut småkakorna på en bakplåtspappersklädd plåt vilket avslöjar att Jullan är ny på jobbet. En spritser? Vi?

Men ok, alla ni som tillhör team “Jullan”: Vänligen spritsa ut småkakorna nu.

Och vi som tillhör team “alla-vi-andra-som-inte-äger-en-spritser”: Dags att kleta ut kakorna så jämnt som vi förmår över plåten.

Sedan tar du fram riktigt mörk choklad (gärna 80-85%) som du hackar, kokosflarn och mandelspån och så strör du det generöst över kakorna tillsammans med pyttelite salt. In i ugnen på 150 grader (eller lägre om du har tålamod och vänta). Låt stå i ugnen cirka 25-30 minuter.

Färdigt!

Vänta lite nu, du vill ha mer sötma?
Ja men då byter du bara ut bananerna mot ett gäng dadlar förstår du. Inte provat själva men vi gissar på att cirka 8 stycken borde göra jobbet. Resultatet: segare och sötare. Prova dig fram!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Print

Jullans jordnötssmörkakor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

1 dl jordnötssmör

2små bananer

2 1/2 dl (glutenfria) havregryn

1/2 dl sojamjölk

1 msk kanel

1/2 msk kardemumma

Instruktioner

Lägg allt i en mixer och kör till en kladdig smet.

Nu föreslår Jullangullan i sitt recept att vi ska “spritsa” ut småkakorna på en bakplåtspappersklädd plåt vilket avslöjar att Jullan är ny på jobbet. En spritser? Vi?

Men ok, alla ni som tillhör team “Jullan”: Vänligen spritsa ut småkakorna nu.

Och vi som tillhör team “alla-vi-andra-som-inte-äger-en-spritser”: Dags att kleta ut kakorna så jämnt som vi förmår över plåten.

Sedan tar du fram riktigt mörk choklad (gärna 80-85%) som du hackar, kokosflarn och mandelspån och så strör du det generöst över kakorna tillsammans med pyttelite salt. In i ugnen på 150 grader (eller lägre om du har tålamod och vänta). Låt stå i ugnen cirka 25-30 minuter.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.