Så här enkelt gör du hemgjord currypasta – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Så här enkelt gör du hemgjord currypasta

fav

I dag ska vi sno ihop en riktig game changer, nämligen en hemgjord smakrik currypasta som räddat så många middagar hemma hos oss i vinter att vi helt ärlig tappat räkningen. Du följer nedanstående recept till punkt och pricka, fryser in resultatet i portionsförpackningar och sedan låter du en kub smaksätta olika variationer av grönsaker vecka efter vecka efter vecka efter vecka året runt. Ett toppenrecept för dig som vill få i dig antiinflammatoriska kryddor mitt i veckan utan minsta ansträngning.

Hemgjord currypasta 

2 schalottenlökar
1 vitlök
olivolja
1 röd chili
4 cm färsk ingefära
3 medelstora bitar färsk gurkmeja
2 citrongräs
2 krukor koriander
2 msk hela korianderfrön
1 msk hel spiskummin
1 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar

Värm ugnen till 100 grader. Skala lök och vitlök och slå in dem i en stor bit bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Skölj av chilin under tiden (och ta eventuellt bort fröfästet och frön för en mildare smak). Tvätta ingefäran och gurkmejan noga. Strimla citrongräset.

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Förvara i en burk med tätslutande lock – då håller den upp till 1 vecka i kylen. Eller gör som vi – frys den i istärningsfack för perfekta portionsstorlekar att använda när currysuget faller på.

Smaktips!
Smaksätt gärna den här smarriga morotssoppan med 1-2 msk currypasta för variation eller följ det här receptet på vår enklaste och godaste linsgryta.

 

Receptcred: Therese Elquist

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Hemgjord currypasta

Receptcred: Therese Elquist

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

2 schalottenlökar

1 vitlök olivolja

1 röd chili

4 cm färsk ingefära

3 medelstora bitar färsk gurkmeja

2 citrongräs

2 krukor koriander

2 msk hela korianderfrön

1 msk hel spiskummin

1 tsk havssalt

1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Skala lök och vitlök och slå in dem i en stor bit bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Skölj av chilin under tiden (och ta eventuellt bort fröfästet och frön för en mildare smak). Tvätta ingefäran och gurkmejan noga. Strimla citrongräset.

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Förvara i en burk med tätslutande lock – då håller den upp till 1 vecka i kylen. Eller gör som vi – frys den i istärningsfack för perfekta portionsstorlekar att använda när currysuget faller på.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.