Så här enkelt gör du hemgjord currypasta – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Så här enkelt gör du hemgjord currypasta

fav

I dag ska vi sno ihop en riktig game changer, nämligen en hemgjord smakrik currypasta som räddat så många middagar hemma hos oss i vinter att vi helt ärlig tappat räkningen. Du följer nedanstående recept till punkt och pricka, fryser in resultatet i portionsförpackningar och sedan låter du en kub smaksätta olika variationer av grönsaker vecka efter vecka efter vecka efter vecka året runt. Ett toppenrecept för dig som vill få i dig antiinflammatoriska kryddor mitt i veckan utan minsta ansträngning.

Hemgjord currypasta 

2 schalottenlökar
1 vitlök
olivolja
1 röd chili
4 cm färsk ingefära
3 medelstora bitar färsk gurkmeja
2 citrongräs
2 krukor koriander
2 msk hela korianderfrön
1 msk hel spiskummin
1 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar

Värm ugnen till 100 grader. Skala lök och vitlök och slå in dem i en stor bit bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Skölj av chilin under tiden (och ta eventuellt bort fröfästet och frön för en mildare smak). Tvätta ingefäran och gurkmejan noga. Strimla citrongräset.

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Förvara i en burk med tätslutande lock – då håller den upp till 1 vecka i kylen. Eller gör som vi – frys den i istärningsfack för perfekta portionsstorlekar att använda när currysuget faller på.

Smaktips!
Smaksätt gärna den här smarriga morotssoppan med 1-2 msk currypasta för variation eller följ det här receptet på vår enklaste och godaste linsgryta.

 

Receptcred: Therese Elquist

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Hemgjord currypasta

Receptcred: Therese Elquist

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

2 schalottenlökar

1 vitlök olivolja

1 röd chili

4 cm färsk ingefära

3 medelstora bitar färsk gurkmeja

2 citrongräs

2 krukor koriander

2 msk hela korianderfrön

1 msk hel spiskummin

1 tsk havssalt

1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Skala lök och vitlök och slå in dem i en stor bit bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Skölj av chilin under tiden (och ta eventuellt bort fröfästet och frön för en mildare smak). Tvätta ingefäran och gurkmejan noga. Strimla citrongräset.

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Förvara i en burk med tätslutande lock – då håller den upp till 1 vecka i kylen. Eller gör som vi – frys den i istärningsfack för perfekta portionsstorlekar att använda när currysuget faller på.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Viveca Brandberg skriver:

    Hej!
    Priset på blendern var väl sådär? Samma som Cervera och Proshop. Bättre deal!
    Lite mindre beundran när ni intervjuar är på sin plats, killen med tillskotten vill så klart sälja sina grejer som ni anklagade lm- industrin för! Tack för programmet!

  2. Felicia skriver:

    Hej! Tack för en grym blogg och en väldigt bra pod. Blir så inspirerad till att leva hälsosamt!

    Min fråga: vilken ö va ni på semester på i Indonesien ?

    Tack! Mvh Felicia

    1. Food Pharmacy skriver:

      Bintan Island!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.