Vegetariska köttbullar med fyra ingredienser – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Vegetariska köttbullar med fyra ingredienser

fav

Du som följer oss regelbundet vet hur svaga vi är för korta ingredienslistor. När vi insåg att dessa vegetariska köttbullar bara innehåller fyra ingredienser – groddade gröna linser, kokt bovete, vitlök och salt – började vi dregla. Dessutom – bägge barnen i testpanelen gav tummen upp till dem efter att ha provsmakat. Inte dåligt pinkat eftersom våra barn ibland kan vara rätt skeptiska till nya recept. Bara en sådan sak!

Om du planerar att grodda linserna själv så tar receptet fem dagar men det vågade vi så klart inte skriva i rubriken. Har du varken groddburk eller tålamod så kan du hoppa över det här momentet och köra på vanliga kokta linser. Inte provat detta eftersom vi älskar att grodda saker, stort som smått, men vårt förnuft säger oss att det bör gå fint.

(Hela receptet hittar du som vanligt längst ner.)

Börja med att grodda linserna. Skölj dem noggrant innan du lägger dem i groddburken. Skölj igenom varje dag. Skörda efter fem dagar.

Koka bovetet. Följ instruktionerna på paketet med låt gärna bovetet blir lite lätt överkokt och mjukt (till skillnad från alla andra dagar i veckan då vi föredrar al dente).

Mixa med två vitlöksklyftor och lite salt. Rulla till bollar som du steker på låg temperatur i valfri olja. Ta av dom från spisen när de ser lagom gyllengula ut. Haka inte upp dig på att de känns lite mjuka inuti, det rättar till sig när de fått svalna.

Servera med valfritt tillbehör. På bilden ser du vår morotspasta med sting i basen, receptet görs på bl a cashewnötter, curry, dadlar och cayennepeppar och finns i den här härliga kokboken.

Print

Vegetariska köttbullar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl gröna linser

2 dl helt bovete

2 vitlöksklyftor

en nypa salt

Instruktioner

Börja med att grodda linserna. Skölj dem noggrant innan du lägger dem i groddburken. Skölj igenom varje dag. Skörda efter fem dagar.

Koka bovetet. Följ instruktionerna på paketet med låt gärna bovetet blir lite lätt överkokt och mjukt (till skillnad från alla andra dagar i veckan då vi föredrar al dente).

Mixa med två vitlöksklyftor och lite salt. Rulla till bollar som du steker på låg temperatur i valfri olja. Ta av dom från spisen när de ser lagom gyllengula ut. Haka inte upp dig på att de känns lite mjuka inuti, det rättar till sig när de fått svalna. Servera med valfritt tillbehör.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.