Chokladbollar med gurkmeja från Pom och Flora | Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Chokladbollens dag: Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja

fav

Idag har vi mycket att fira! För det första är det chokladbollens dag och det måste naturligtvis uppmärksammas eftersom a) vi är proffs på goda chokladbollar och b) ja, varför inte, helt enkelt.  Dessutom är det idag dags att introducera ett nytt samarbete här på Food Pharmacy (trumvirvel). Är ni beredda?

Till vårt stall av fantastiska gästskribenter adderar vi från och med nu vårt absoluta favoritkafé: Pom & Flora. Har ni inte besökt deras kaféer föreslår vi att ni omedelbart tar en tur till Odengatan eller Bondegatan i Stockholm. Vi är själva stammisar och ni som känner oss förstår naturligtvis hur peppade och stolta vi är över det här. Med start idag kommer Pom & Flora regelbundet att dela med sig av makalösa och specialkomponerade recept till oss.

Och dagen till ära, vad passar bättre än just Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja? Ett roligt och nyttigt alternativ till originalet.

Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja
(ca 10 bollar)

1⁄2 dl mandel
1⁄2 dl cashewnötter
1⁄2 dl hasselnötter
1 1⁄2 msk kokosolja
1 msk raw kakaopulver
6 torkade dadlar, urkärnade
4 torkade aprikoser
1 msk tahini
1 dl riven kokos
2 tsk gurkmeja

Mixa nötterna i en matberedare eller en high speed blender till ett grovt mjöl. Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt kakao och låt svalna. Använd mixern igen och mixa dadlar, aprikoser och tahini med chokladkokosoljan till en smet. Lägg över i en bunke och tillsätt nötmjölet. Blanda ihop och låt stå 10 minuter, rulla sen till bollar.

Lägg riven kokos och gurkmeja i en liten skål.

Blanda ihop.

Rulla bollarna i kokosblandningen. Bjud, ät och fira!

Print

Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1⁄2 dl mandel

1⁄2 dl cashewnötter

1⁄2 dl hasselnötter

1 1⁄2 msk kokosolja

1 msk raw kakaopulver

6 torkade dadlar, urkärnade

4 torkade aprikoser

1 msk tahini

1 dl riven kokos

2 tsk gurkmeja

Instruktioner

Mixa nötterna i en matberedare eller en high speed blender till ett grovt mjöl. Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt kakao och låt svalna. Använd mixern igen och mixa dadlar, aprikoser och tahini med chokladkokosoljan till en smet. Lägg över i en bunke och tillsätt nötmjölet. Blanda ihop och låt stå 10 minuter, rulla sen till bollar.

Lägg riven kokos och gurkmeja i en liten skål. Blanda ihop. Rulla bollarna i kokosblandningen. Bjud, ät och fira!

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.