Dagens näringsjägar-tips: Frysta citroner – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Dagens näringsjägar-tips: Frysta citroner

fav

Du som läst våra böcker, varit på någon av våra föreläsningar eller brukar kika in här på bloggen emellanåt vet ju hur extremt förtjusta vi är i att äta hela grönsaker och frukter. Med hela menar vi alltså även skalet, kärnhuset och blasten – saker som vi av tradition varit rätt snabba med att förpassa till sopptunnan. Eftersom dessa delar är väldigt näringsrika så är det ju lite dumt att inte ta tillvara på dem.

Ett riktigt bra tips på detta tema är att riva och frysa in citroner. Skalet från en ekologisk, tvättad citron är nämligen väldigt nyttigt, och vissa hävdar att det till och med är närmare tio gånger mer vitaminer i citronskalet än i saften. Problemet är bara att citronskal kan ge en rätt så bitter smak till smoothien eller soppan som alla inte tycker är helt angenäm. Om du däremot fryser in hela citronen innan du använder den i din matlagning, så smakar skalet helt annorlunda!

En fryst citron
(1 citron)

1 citron

Köp en ekologisk citron, tvätta den noggrant och frys in den. Ta fram den frysta citronen och riv den över din mat så får du i dig hela frukten inklusive skalet. Funkar i typ allt: över din naturella yoghurt, i lunchsalladen, i ditt kylda gröna te eller över fruktsalladen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.