Recept på eget naturgodis: Bärremmar – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Recept på eget naturgodis: Bärremmar

fav

I veckans podd (som du hittar här) pratar vi en hel del om naturgodis och om hur förrädiskt namnet är. Så vad passar då bättre än att följa upp med ett recept på eget naturgodis i dag?

Till skillnad från det där naturgodiset i butik så innehåller det här bara två ingredienser direkt från buskar och träd. Dessutom tycker våra barn att det är jättegott! Okej okej, nu ska vi inte försöka sälja in det mer på dig utan låta dig prova själv. Mixa ihop bär och banan, torka i ugnen, skär i remmar, rulla ihop och fyll godispåsen med snällt godis!

Bärremmar
(cirka 10 remmar)

250 gram valfria bär, t ex jordgubbar, blåbär eller hallon
1 liten grön banan

Börja med att tina bären om de varit frysta. Värm ugnen till 50 grader. Mixa bär och banan tills helt slätt. Bred ut bärkrämen i ett tunt lager på en bakplåtspappersklädd (prova att säg det fort tio gånger) ugnsplåt. Torka mitt i ugnen i cirka 8 timmar, eller tills helt torrt. Ha gärna ugnen lite på glänt för att släppa ut luft. Låt svalna. Skär i remmar och rulla ihop som på bilden ovan. Förvara i burk med tätslutande lock i kylskåp.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Bärremmar

 • Av : Therese Elgquist
 • Portioner : 10 remmar 1x
Scale

Ingredienser

250 gram valfria bär, t ex jordgubbar, blåbär eller hallon

1 grön banan

Instruktioner

Börja med att tina bären om de varit frysta. Värm ugnen till 50 grader. Mixa bär och banan tills helt slätt. Bred ut bärkrämen i ett tunt lager på en bakplåtspappersklädd (prova att säg det fort tio gånger) ugnsplåt. Torka mitt i ugnen i cirka 8 timmar, eller tills helt torrt. Ha gärna ugnen lite på glänt för att släppa ut luft. Låt svalna. Skär i remmar och rulla ihop som på bilden ovan. Förvara i burk med tätslutande lock i kylskåp.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Idha skriver:

  Ett supertips för dem som inte orkar rulla egna dadlar i kakao eller lakrits är att Ica Gott Liv har såna färdiga i påse????Har dock aldrig sett kanel, så den kan ni ju prova förpacka och sälja dyrt☺️

 2. My Bäck skriver:

  Hur skulle det funka att torka det i en svamp och bär tork?

 3. Viveka Widlund skriver:

  Bra, bättre än i ugnen som blir för varm.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.