Kall färskpotatissallad som når hela vägen ner till tarmfloran

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kall färskpotatissallad som når hela vägen ner till tarmfloran

fav

Nu finns det ju snart färskpotatisar i handeln (läste att årets första färskpotatisar gick för tvåtusen kronor kilot?), och vad passar då bättre än en kall färskpotatissallad? Tänker att ovanstående sallad passar utmärkt på en studentmottagning. Eller på en midsommarlunch. Eller på en picknickfilt.

Enda stället den inte passar så bra på är i bastun. Kalla potatisar innehåller mer fibrer än varma, så försök låta bli att basta med dem. Vad du däremot kan överväga att basta med är tomater, eftersom lykopenet i tomaterna frigörs lättare i värme.

Vad förvånat ditt bastusällskap ska bli när de ber om en öl och får ett gäng coctailtomater.

Kall färskpotatissallad med hackad kapris, rädisor och fransk dressing
(räcker till ett helt studentflak)

Sallad:
250 g färskpotatis
100 g sockerärtor
1 knippa rädisor
4 jordärtskockor
1/2 rödlök, skalad
2 msk finhackad persilja

Fransk dressing:
1/2 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk finhackad kapris
salt och nymalen svartpeppar

Börja med att koka potatisen. Skär den i mindre bitar. Skär sockerärtorna och skiva rädisor, rödlök och jordärtskockor fint. Blanda ner grönsakerna i potatisen tillsammans med persilja. Vispa ihop olivolja, vinäger, senap, kapris, salt och peppar i en skål. Blanda ihop rubbet och låt stå ett tag innan du serverar.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här (där receptet på potatissalladen finns) och nya kokboken här.

Print

Kall färskpotatissallad med hackad kapris, rädisor och fransk dressing

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

250 g färskpotatis

100 g sockerärtor

1 knippa rädisor

4 jordärtskockor

1/2 rödlök, skalad

2 msk finhackad persilja

Fransk dressing:

1/2 dl olivolja

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 msk finhackad kapris

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Börja med att koka potatisen. Skär den i mindre bitar. Skär sockerärtorna och skiva rädisor, rödlök och jordärtskockor fint. Blanda ner grönsakerna i potatisen tillsammans med persilja. Vispa ihop olivolja, vinäger, senap, kapris, salt och peppar i en skål. Blanda ihop rubbet och låt stå ett tag innan du serverar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.