Pom & Floras knallblå smurfchia – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Pom & Floras knallblå smurfchia

fav

Håll i hatten, de har gjort det igen. Våra favoriter på Pom & Flora har tagit fram ett recept på smurfchia som inte bara är vackert att titta på, utan också kalasgott och fullt av nyttigheter. Vi älskar chiapudding i alla former och färger, men är från och med nu lite extra förälskade i den här varianten. Förbered dagen innan så har du frukosten klar när du vaknar (eller eftermiddagsmellisen redo när det krisar).

Pom & Floras smurfchia
(2 portioner)

1⁄2 dl chiafrön
1 dl havregryn
1 dl kokosflakes
2 msk tärnade, torkade aprikoser
2 tsk blå vallmofrön
2 krm malen kanel
2 krm malen ingefära
2 dl mandelmjölk
2 dl havredryck
2 tsk blå spirulina

Mät upp alla ingredienser utom mandelmjölk och havredryck i en bunke. Tillsätt mandelmjölk och havredryck lite i taget, och rör hela tiden ordentligt. En perfekt chiapudding ska inte vara för fast, utan följsam och krämig. Tänk på att den tjocknar under natten. När du känner dig nöjd med konsistensen, tillsätt det smurfblå spirulinapulvret och rör om. Täck bunken och ställ den i kylen. Servera med din favoritfrukt, nötsmör, färska bär eller granola.

smurfchia

Så här såg deras smurfchia ut innan vi toppade med nötsmör och granola. Behöver vi säga något om hur fin färgen är? Det är kanske inte så konstigt att Instagram kryllar av smurfblå chiapuddingar just nu.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

Print

Pom & Floras smurfchia

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1⁄2 dl chiafrön

1 dl havregryn

1 dl kokosflakes

2 msk tärnade, torkade aprikoser

2 tsk blå vallmofrön

2 krm malen kanel

2 krm malen ingefära

2 dl mandelmjölk

2 dl havredryck

2 tsk blå spirulina

Instruktioner

Mät upp alla ingredienser utom mandelmjölk och havredryck i en bunke. Tillsätt mandelmjölk och havredryck lite i taget, och rör hela tiden ordentligt. En perfekt chiapudding ska inte vara för fast, utan följsam och krämig. Tänk på att den tjocknar under natten. När du känner dig nöjd med konsistensen, tillsätt det smurfblå spirulinapulvret och rör om. Täck bunken och ställ den i kylen. Servera med din favoritfrukt, nötsmör, färska bär eller granola.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Sanna skriver:

  Det ser jättegott ut, ska absolut provas! Men, jag kan inte identifiera all topping. Det krämiga vita t ex – vad är det för något?

 2. Joma Tabe skriver:

  Kokosgrädde, tror jag.

 3. Linda skriver:

  Ni som når ut till så många – kan inte ni uppmärksamma och stötta Paradiset nu – som för mig är Stockholms mest medvetna hälsosamma butik. Bli delägare och köp aktier innan midsommar. För endast 1200:- får du tio aktier och kan handla på Paradiset med 20% rabatt i ett helt år. Både på matvaror och kosttillskott/hälsa & skönhet. Det är ju helt fantastiskt!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.