Skippa mjölk och få bättre hy – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Forskning

Post image

Skippa mjölk och få bättre hy

Som de flesta andra tonåringar ville vi undvika finnar till varje pris. I vår umgängeskrets testades det alltid krämer och foundations, och huruvida man skulle klämma finnar eller inte – om det kanske till och med riskerade att förvärra problemet – var alltid ett hett ämne. Redan på den tiden (stenåldern om du frågar våra barn, igår om du frågar oss) pratades det om att det kunde finnas en koppling mellan mjölkprodukter och akne. De flesta av oss tyckte att det lät alternativt och flummigt och istället för att lyssna på forskarna fortsatte vi att lägga våra fickpengar på dyra krämer.

Nu kan vi äntligen berätta att vi hade kommit långt, väldigt långt, med att skippa mjölken.

Även om det tidigare har forskats en del på eventuella samband mellan mjölkprodukter och dålig hy har resultaten inte varit entydiga. Forskare valde därför att sammanställa 14 studier och göra en metaanalys på sambanden mellan olika slags mjölkprodukter och akne. Resultaten visade att de ungdomar som konsumerade mest mjölk hade 161% (förstår ni, etthundrasextioen procent!) ökad risk för akne jämfört med de som konsumerade minst mjölk. Däremot hittade man inga signifikanta samband med att äta yoghurt eller ost.

Veckans hetaste tips måste härmed bli att skippa mjölken.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.