Årets godaste och nyttigaste vattenmelontårta – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Årets godaste och nyttigaste vattenmelontårta

fav

Den här texten publicerades först i SvD Perfect Guide.

Vi delar inte bara en faiblesse för antiinflammatorisk mat, sedan sju månader tillbaka delar vi dessutom terapeut. Många skrattar när de hör det, men faktum är att det är riktigt praktiskt. Inte minst för att vi kan ta varandras tider om någon av oss skulle få förhinder, men framför allt för att det ger oss en ömsesidig förståelse för mycket. Vi talar så att säga samma språk, vilket hjälper oss otroligt mycket i vårt arbete.

Som så många andra strävar vi efter inre ro. Tänk vad skönt det vore att få uppleva det en vacker dag! Enligt vår terapeut finns det förstås många olika sätt att nå dit, men ett av dem är att inte ha orimligt högt ställda förväntningar.

Ta till exempel tårtan här ovanför. Säger du “nu blir det TÅRTA” och serverar en vattenmelon med grädde och bär så spelar det ingen roll hur gott det är – mottagaren kommer ändå att bli besviken. Vänder du däremot på steken och säger “nu blir det MELON” och sedan kommer in med en tårta, ja då är succén ett faktum.

Vår terapeut kanske har rätt, att en del av sinnesro handlar om just rimliga förväntningar? Ett annat sätt att nå snabb sinnerso är förstås tårta. Och ja, vi delar även tandläkare och gynekolog.

Vattenmelontårta

1 liten vattenmelon
1 paket kokosgrädde
1-2 dl mandelspån
1 kiwi
valfria färska bär

Skär av toppen och botten av vattenmelonen. Skala den med en kniv samtidigt som du passar på att forma den till en rund tårta. Vispa grädden och täck vattenmelonen med grädde. Strö ut mandelspån på kanterna och toppa med kiwi och färska bär. Skrik “nu blir det melon!” och förbered dig på applåder.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. silvia klenz jönsson skriver:

  “Skala den med en kniv samtidigt som du passar på att forma den till en rund tårta.” 🙂 🙂 🙂

 2. Johanna skriver:

  Har testat detta en gång (dock med vanlig vispgrädde) och det blev katastrof, all grädde rann av tårtan trots att jag hade torkat av den med hushållspapper noga innan. Har ni tips?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vispa grädden hårdare låter det som?

 3. Sweet Pain skriver:

  Kan det vara en idé att pudra med florsocker så grädden fäster bättre? Eftersom vattenmelonen är rätt fuktig och det rinner av.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hm, rann inte av i vårt fall. Just florsocker är ju inte vår favvo kanske … Mandelmjöl?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.