Auberginerullader med tomat- och paprikaröra – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Auberginerullader med tomat- och paprikaröra

fav

Auberginerullader är den bästa buffématen, men fungerar också perfekt som mingelmat när gästerna kommer, som en del av en tapasmiddag eller helt enkelt som en god förrätt när som. Släng ner några vita bönor eller kikärtor i röran om gästerna är extra hungriga. Den smarriga röran går förresten utmärkt att servera till alla tänkbara måltider – smart mat!

Auberginerullader med tomat- och paprikaröra
(4 personer som förrätt/finger food/snittar)

4 auberginer
1 näve ruccola
salt och nymalen svartpeppar
2 ekologiska paprikor
2 medelstora kvisttomater
2 små vitlöksklyftor
1 dl solroskärnor
2 msk kallpressad olivolja
2 nävar färsk persilja
salt och nymalen svartpeppar

Förstår ni hur goda de här ingredienserna är tillsammans? Röran (ja, ännu en röra!) gör vi på solmogna svenska tomater, ekologisk paprika, solroskärnor för extra gott tuggmotstånd, persilja och vitlök. Allt omfamnas sedan av kryddig ruccola, ännu mer färska örter och lena, ångade aubergineskivor. Mums!

Skölj och hyvla auberginerna i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper, salta lätt och låt vila i 15 minuter. Torka av vätskan som bildats med hushållspapper. Ånga auberginen i 2 minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna helt så att de får ånga av (annars kan de bli blöta).

Dela och gröp ur kärnhuset från tomaten, och dela och ta bort fröna från paprikan. Skär paprikor och tomat i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser, förutom persiljan, till en bitig röra i matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt persiljan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger. Smaka av med salt och peppar. Känns röran för torr kan du tillsätta lite mer olivolja.

Lägg ut en aubergineskiva på en skärbräda. Släng på lite ruccola, en klick tomatröra och lite persilja längst ut och rulla ihop. Gör likadant med resterande bitar. Lägg upp på ett fat.

Voilá! Garnera gärna med lite extra färska örter och gör dig sedan redo att hugga in.

SparaSpara

SparaSpara

Print

Auberginerullader med tomat- och paprikaröra

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 4 förrätter 1x
Scale

Ingredienser

4 auberginer

1 näve ruccola

2 ekologiska paprikor

2 medelstora kvisttomater

2 små vitlöksklyftor

1 dl solroskärnor

2 msk kallpressad olivolja

2 nävar färsk persilja

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skölj och hyvla auberginerna i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper, salta lätt och låt vila i 15 minuter. Torka av vätskan som bildats med hushållspapper. Ånga auberginen i 2 minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna helt så att de får ånga av (annars kan de bli blöta).

Dela och gröp ur kärnhuset från tomaten, och dela och ta bort fröna från paprikan. Skär paprikor och tomat i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser, förutom persiljan, till en bitig röra i matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt persiljan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger. Smaka av med salt och peppar. Känns röran för torr kan du tillsätta lite mer olivolja.

Lägg ut en aubergineskiva på en skärbräda. Släng på lite ruccola, en klick tomatröra och lite persilja längst ut och rulla ihop. Gör likadant med resterande bitar. Lägg upp på ett fat.

Voilá! Garnera gärna med lite extra färska örter och gör dig sedan redo att hugga in.

 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Catarina skriver:

    Ånga auberginen? Hur?

  2. Undrar detsamma…

  3. Malin skriver:

    Jag skulle koka vatten i en kastrull med en sil ovanpå och däri jag lägger det jag ska ånga och på med ett lock. Hoppas tipset är till hjälp 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.