Midsommargubbar doppade i grön choklad – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Midsommargubbar doppade i grön choklad

fav

Den här receptet på jordgubbar doppade i matcha publicerades först i SvD Perfect Guide.

På fredag är det midsommar och precis som väntat är det fina majvädret ett minne blott. IPhonen visar 14 grader och ett passivt aggressivt regnmoln, och här sitter vi och funderar på om vi nog ändå inte kan lyckas trycka ner barnens fossingar i fjolårets gummistövlar?

Men inget ont som inte för något gott med sig. Vi tänker att vi tröstäter oss genom dagen. Och att vi avrundar midsommarlunchen med ett paket jordgubbar doppade i grön choklad.

Jordgubbar doppade i matchachoklad

½ dl kakaosmör
1 msk tahini
1 msk lönnsirap
1 tsk matcha
1 paket jordgubbar
en näve sesamfrön

Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Mixa med tahinin, lönnsirap och matcha. Doppa jordgubbarna i den gröna chokladsmeten, doppa i sesamfrön eller något annat gottigottgott och lägg i kylen. Låt stelna och ta fram strax före servering.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Jordgubbar doppade i matchachoklad

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1/2 dl kakaosmör

1 msk tahini

1 msk lönnsirap

1 tsk matcha

1 paket jordgubbar

en näve sesamfrön

Instruktioner

Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Mixa med tahinin, lönnsirap och matcha. Doppa jordgubbarna i den gröna chokladsmeten, doppa i sesamfrön eller något annat gottigottgott och lägg i kylen. Låt stelna och ta fram strax före servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.