fbpx

Press, Recept

Post image

Midsommargubbar doppade i grön choklad

Den här receptet på jordgubbar doppade i matcha publicerades först i SvD Perfect Guide.

På fredag är det midsommar och precis som väntat är det fina majvädret ett minne blott. IPhonen visar 14 grader och ett passivt aggressivt regnmoln, och här sitter vi och funderar på om vi nog ändå inte kan lyckas trycka ner barnens fossingar i fjolårets gummistövlar?

Men inget ont som inte för något gott med sig. Vi tänker att vi tröstäter oss genom dagen. Och att vi avrundar midsommarlunchen med ett paket jordgubbar doppade i grön choklad.

Jordgubbar doppade i matchachoklad

½ dl kakaosmör
1 msk tahini
1 msk lönnsirap
1 tsk matcha
1 paket jordgubbar
en näve sesamfrön

Smält kakaosmöret i ett vattenbad. Mixa med tahinin, lönnsirap och matcha. Doppa jordgubbarna i den gröna chokladsmeten, doppa i sesamfrön eller något annat gottigottgott och lägg i kylen. Låt stelna och ta fram strax före servering.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Josefin skriver:

    Wow! Hur smarrigt och fräscht låter inte detta?! Måste prova 😀

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.