NedrĂ€kning till Midsommar (del 1) – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

NedrÀkning till Midsommar (del 1)

fav

Det Àr bara fyra dagar kvar till midsommar och iPhonens vÀderapp lovar regn och 14 grader i Stockholm.

Vi tÀnker att vi tröstÀter oss genom dagen. De hÀr tvÄ tarmflorevÀnliga recepten delade vi med oss pÄ instastories i gÄr och i dag och bÀgge recepten görs med (nÀstan) samma dressing/marinad (sÄ nÀr som pÄ lite citron och tvÄ vitlöksklyftor). Man fÄr la inte vara dum Ànna.

Sparrissallad med fÀrskpotatis och jordgubbar
(en tillfredsstÀllande stor skÄl)

10 fÀrskpotatisar
5 salladslökar
6 sparrias
10 rÀdisor
en nÀve spenat
jordgubbar
1/2 dl olivolja
en nÀve fÀrsk basilika
en nÀve fÀrsk persilja
salt och fÀrskmalen svartpeppar

Koka potÀterna och lÄt dem svalna. Finhacka vÄrlöken och skÀr upp sparrisen, rÀdisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skÄl och rör runt noggrant sÄ att allt tÀcks med dressingen. Peppra och salta.

Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade
(lagom mÄnga till en lite buffé)

1 aubergine
2 röda paprikor
1/2 blomkÄl
grillpinnar

Marinad:
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
juice frÄn 1/2 citron
en nÀve fÀrsk persilja
en nÀve fÀrsk basilika

SkÀrr auberginen, paprikan och blomkÄlen i lagom stora bitar och trÀ dem pÄ grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. HÀll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du Àr en stolt grillare, eller baka i ugnen pÄ lite lÀgre temperatur som du Àr en fullfjÀdrad nÀringsjÀgare.

Följ oss gÀrna pÄ Facebook och Instagram, och handla vÄr första bok hÀr och nya kokboken hÀr.

 

Print

Sparrissallad med fÀrskpotatis och jordgubbar

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

10 fÀrskpotatisar

5 salladslökar

6 sparrias

10 rÀdisor

1 nÀve spenat

jordgubbar

1/2 dl olivolja

1 nÀve fÀrsk basilika

1 nÀve fÀrsk persilja

salt och fÀrskmalen svartpeppar

Instruktioner

Koka potÀterna och lÄt dem svalna. Finhacka vÄrlöken och skÀr upp sparrisen, rÀdisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skÄl och rör runt noggrant sÄ att allt tÀcks med dressingen. Peppra och salta.

Print

Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 aubergine

2 röda paprikor

1/2 blomkÄl

grillpinnar

Marinad:

1/2 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

1/2 citron, juice

1 nÀve fÀrsk persilja

1 nÀve fÀrsk basilika

Instruktioner

SkÀr auberginen, paprikan och blomkÄlen i lagom stora bitar och trÀ dem pÄ grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. HÀll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du Àr en stolt grillare, eller baka i ugnen pÄ lite lÀgre temperatur som du Àr en fullfjÀdrad nÀringsjÀgare.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.