Nedräkning till Midsommar (del 1)
Det är bara fyra dagar kvar till midsommar och iPhonens väderapp lovar regn och 14 grader i Stockholm.
Vi tänker att vi tröstäter oss genom dagen. De här två tarmflorevänliga recepten delade vi med oss på instastories i går och i dag och bägge recepten görs med (nästan) samma dressing/marinad (så när som på lite citron och två vitlöksklyftor). Man får la inte vara dum änna.
Sparrissallad med färskpotatis och jordgubbar
(en tillfredsställande stor skål)
10 färskpotatisar
5 salladslökar
6 sparrias
10 rädisor
en näve spenat
jordgubbar
1/2 dl olivolja
en näve färsk basilika
en näve färsk persilja
salt och färskmalen svartpeppar
Koka potäterna och låt dem svalna. Finhacka vårlöken och skär upp sparrisen, rädisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skål och rör runt noggrant så att allt täcks med dressingen. Peppra och salta.
Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade
(lagom många till en lite buffé)
1 aubergine
2 röda paprikor
1/2 blomkål
grillpinnar
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
juice från 1/2 citron
en näve färsk persilja
en näve färsk basilika
Skärr auberginen, paprikan och blomkålen i lagom stora bitar och trä dem på grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. Häll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du är en stolt grillare, eller baka i ugnen på lite lägre temperatur som du är en fullfjädrad näringsjägare.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.
Sparrissallad med färskpotatis och jordgubbar
Ingredienser
10 färskpotatisar
5 salladslökar
6 sparrias
10 rädisor
1 näve spenat
jordgubbar
1/2 dl olivolja
1 näve färsk basilika
1 näve färsk persilja
salt och färskmalen svartpeppar
Instruktioner
Koka potäterna och låt dem svalna. Finhacka vårlöken och skär upp sparrisen, rädisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skål och rör runt noggrant så att allt täcks med dressingen. Peppra och salta.
Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade
Ingredienser
1 aubergine
2 röda paprikor
1/2 blomkål
grillpinnar
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, juice
1 näve färsk persilja
1 näve färsk basilika
Instruktioner
Skär auberginen, paprikan och blomkålen i lagom stora bitar och trä dem på grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. Häll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du är en stolt grillare, eller baka i ugnen på lite lägre temperatur som du är en fullfjädrad näringsjägare.