NedrÀkning till Midsommar (del 1)
Det Àr bara fyra dagar kvar till midsommar och iPhonens vÀderapp lovar regn och 14 grader i Stockholm.
Vi tÀnker att vi tröstÀter oss genom dagen. De hÀr tvÄ tarmflorevÀnliga recepten delade vi med oss pÄ instastories i gÄr och i dag och bÀgge recepten görs med (nÀstan) samma dressing/marinad (sÄ nÀr som pÄ lite citron och tvÄ vitlöksklyftor). Man fÄr la inte vara dum Ànna.
Sparrissallad med fÀrskpotatis och jordgubbar
(en tillfredsstÀllande stor skÄl)
10 fÀrskpotatisar
5 salladslökar
6 sparrias
10 rÀdisor
en nÀve spenat
jordgubbar
1/2 dl olivolja
en nÀve fÀrsk basilika
en nÀve fÀrsk persilja
salt och fÀrskmalen svartpeppar
Koka potÀterna och lÄt dem svalna. Finhacka vÄrlöken och skÀr upp sparrisen, rÀdisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skÄl och rör runt noggrant sÄ att allt tÀcks med dressingen. Peppra och salta.
Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade
(lagom mÄnga till en lite buffé)
1 aubergine
2 röda paprikor
1/2 blomkÄl
grillpinnar
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
juice frÄn 1/2 citron
en nÀve fÀrsk persilja
en nÀve fÀrsk basilika
SkÀrr auberginen, paprikan och blomkÄlen i lagom stora bitar och trÀ dem pÄ grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. HÀll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du Àr en stolt grillare, eller baka i ugnen pÄ lite lÀgre temperatur som du Àr en fullfjÀdrad nÀringsjÀgare.
Följ oss gÀrna pÄ Facebook och Instagram, och handla vÄr första bok hÀr och nya kokboken hÀr.
Â
PrintSparrissallad med fÀrskpotatis och jordgubbar
Ingredienser
10 fÀrskpotatisar
5 salladslökar
6 sparrias
10 rÀdisor
1 nÀve spenat
jordgubbar
1/2 dl olivolja
1 nÀve fÀrsk basilika
1 nÀve fÀrsk persilja
salt och fÀrskmalen svartpeppar
Instruktioner
Koka potÀterna och lÄt dem svalna. Finhacka vÄrlöken och skÀr upp sparrisen, rÀdisorna, sugar snapsen och jordgubbarna. Hacka basilikan och persiljan och blanda med olivoljan. Blanda ihop allt i en stor skÄl och rör runt noggrant sÄ att allt tÀcks med dressingen. Peppra och salta.
Veggie Skewers With Lemon Garlic Marinade
Ingredienser
1 aubergine
2 röda paprikor
1/2 blomkÄl
grillpinnar
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, juice
1 nÀve fÀrsk persilja
1 nÀve fÀrsk basilika
Instruktioner
SkÀr auberginen, paprikan och blomkÄlen i lagom stora bitar och trÀ dem pÄ grillpinnarna. Finhacka basilikan, persiljan och vitlöken och blanda med olivoljan. HÀll marinaden över grillpinnarna och sprinkla med salt och chili. Grilla om du Àr en stolt grillare, eller baka i ugnen pÄ lite lÀgre temperatur som du Àr en fullfjÀdrad nÀringsjÀgare.