Nedräkning till Midsommar (del 2)
Haha, kan inte riktigt släppa väderprognosen för midsommar. På den positiva sidan: Det ska bli 16 grader i Stockholm på fredag (och inte 14 som det stod i förrgår). På den negativa sidan: Typ allt annat.
Men vem orkar bry sig regn och rusk när det finns solig vegansk gubbröra och vindstilla jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokosflingor att laga och äta?
Sol i tarmen, liksom.
Vegansk gubbröra
5 potatisar, kokta och kalla
1/2 aubergine
1 rödlök
1 msk kapris
3-4 vårlökar, hackade
1 msk ättika
1 tsk kryddpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitpeppar
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
Skär fru aubergine i små kuber och placera dem i en skål. Koka upp 1/2 dl vatten, ättika och kryddpeppar, och häll över vätskan över auberginen. Låt stå i en timme.
Finhacka all lök och blanda med saltet. Skär de kalla herr potatisarna i bitar. Blanda ihop potatis, lök, kapris och aubergine. Vispa ihop senap, vitpeppar, olivolja och vinäger i en skål. Servera på glutenfritt fröknäcke.
Jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokoschips
2 rabarber
2,5 dl jordgubbar
1 msk chiafrön
2 vaniljstänger
1 tsk honung
1 tsk kokosolja
1 burk kokosgrädde
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl rostade kokoschips
Dela rabarbern i mindre delar och lägg med kokosoljan och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk, addera sedan chiafrön, vanilj och honung. Ta av från spisen och lägg ner skivade jordgubbar. Låt svalna.
Vispa kokosgrädde och mixa med kardemumma och kanel. Om du vill addera en liten twist, prova att lägga till lite lime. Servera med rostade kokoschips!
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.
PrintVegansk gubbröra
Ingredienser
5 potatisar, kokta och kalla
1/2 aubergine
1 rödlök
1 msk kapris
3–4 vårlökar, hackade
1 msk ättika
1 tsk kryddpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitpeppar
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
Instruktioner
Skär fru aubergine i små kuber och placera dem i en skål. Koka upp vatten, ättika och kryddpeppar, och häll över vätskan över auberginen. Låt stå i en timme.
Finhacka all lök och blanda med saltet. Skär de kalla herr potatisarna i bitar. Blanda ihop potatis, lök, kapris och aubergine. Vispa ihop senap, vitpeppar, olivolja och vinäger i en skål. Servera på glutenfritt fröknäcke.
Jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokoschips
Ingredienser
2 rabarber
2 1/2 dl jordgubbar
1 msk chiafrön
2 vaniljstänger
1 tsk honung
1 tsk kokosolja
1 burk kokosgrädde
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl rostade kokoschips
Instruktioner
Dela rabarbern i mindre delar och lägg med kokosoljan och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk, addera sedan chiafrön, vanilj och honung. Ta av från spisen och lägg ner skivade jordgubbar. Låt svalna.
Vispa kokosgrädde och mixa med kardemumma och kanel. Om du vill addera en liten twist, prova att lägga till lite lime. Servera med rostade kokoschips!
Hej! Som alltid gott och inspirerande. Tänk om man som svettig småbarnsförälder kunde köpa « Food Farmacy-kassen » av er! Sweet! När kommer den? 🙂
Hm, vem vet vad framtiden bjuder på?