Nedräkning till Midsommar (del 2) – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Nedräkning till Midsommar (del 2)

fav

Haha, kan inte riktigt släppa väderprognosen för midsommar. På den positiva sidan: Det ska bli 16 grader i Stockholm på fredag (och inte 14 som det stod i förrgår). På den negativa sidan: Typ allt annat.

Men vem orkar bry sig regn och rusk när det finns solig vegansk gubbröra och vindstilla jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokosflingor att laga och äta?

Sol i tarmen, liksom.

Vegansk gubbröra

5 potatisar, kokta och kalla
1/2 aubergine
1 rödlök
1 msk kapris
3-4 vårlökar, hackade
1 msk ättika
1 tsk kryddpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitpeppar
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger

Skär fru aubergine i små kuber och placera dem i en skål. Koka upp 1/2 dl vatten, ättika och kryddpeppar, och häll över vätskan över auberginen. Låt stå i en timme.

Finhacka all lök och blanda med saltet. Skär de kalla herr potatisarna i bitar. Blanda ihop potatis, lök, kapris och aubergine. Vispa ihop senap, vitpeppar, olivolja och vinäger i en skål. Servera på glutenfritt fröknäcke.

Jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokoschips

2 rabarber
2,5 dl jordgubbar
1 msk chiafrön
2 vaniljstänger
1 tsk honung
1 tsk kokosolja
1 burk kokosgrädde
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl rostade kokoschips

Dela rabarbern i mindre delar och lägg med kokosoljan och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk, addera sedan chiafrön, vanilj och honung. Ta av från spisen och lägg ner skivade jordgubbar. Låt svalna.

Vispa kokosgrädde och mixa med kardemumma och kanel. Om du vill addera en liten twist, prova att lägga till lite lime. Servera med rostade kokoschips!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Vegansk gubbröra

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

5 potatisar, kokta och kalla

1/2 aubergine

1 rödlök

1 msk kapris

34 vårlökar, hackade

1 msk ättika

1 tsk kryddpeppar

1 tsk salt

1 msk dijonsenap

1/2 tsk vitpeppar

3 msk olivolja

2 msk äppelcidervinäger

Instruktioner

Skär fru aubergine i små kuber och placera dem i en skål. Koka upp  vatten, ättika och kryddpeppar, och häll över vätskan över auberginen. Låt stå i en timme.

Finhacka all lök och blanda med saltet. Skär de kalla herr potatisarna i bitar. Blanda ihop potatis, lök, kapris och aubergine. Vispa ihop senap, vitpeppar, olivolja och vinäger i en skål. Servera på glutenfritt fröknäcke.

Print

Jordgubbs- och rabarberkompott med vispad kokosgrädde och rostade kokoschips

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

2 rabarber

2 1/2 dl jordgubbar

1 msk chiafrön

2 vaniljstänger

1 tsk honung

1 tsk kokosolja

1 burk kokosgrädde

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 dl rostade kokoschips

Instruktioner

Dela rabarbern i mindre delar och lägg med kokosoljan och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk, addera sedan chiafrön, vanilj och honung. Ta av från spisen och lägg ner skivade jordgubbar. Låt svalna.

Vispa kokosgrädde och mixa med kardemumma och kanel. Om du vill addera en liten twist, prova att lägga till lite lime. Servera med rostade kokoschips!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Josefin skriver:

    Hej! Som alltid gott och inspirerande. Tänk om man som svettig småbarnsförälder kunde köpa « Food Farmacy-kassen » av er! Sweet! När kommer den? 🙂

    1. Julia Axelsson skriver:

      Hm, vem vet vad framtiden bjuder på?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.