Pom & Floras vardagslyx: bananbröd – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Pom & Floras vardagslyx: bananbröd

fav

Att baka bananbröd har varit poppis sedan Chiquita Banana’s Recipe Book kom ut på 1950-talet. Det görs på mosade bananer och är en saftig och söt kak-liknande limpa. Som så mycket annat har bananbrödet en alldeles egen dag, den 23 februari. Men vem orkar vänta nästan ett helt år på bananbröd?

Vi tänker i alla fall inte rulla tummarna ända till februari, framför allt inte när Pom & Flora har kommit på den här underbara varianten på bananbröd à la 2018.

Bananbröd
(1 limpa)

3 ägg
420 g kokosyoghurt (Alpro har en variant)
1, 25 dl kokosolja, smält
1,5 dl kokossocker
1/2 vaniljstång, frön
zest från 1 ekologisk citron
3 + 1 banan
110 g kokosmjöl
160 g mandelmjöl
3 tsk bakpulver
2 msk chiafrön

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft). Blanda ägg, kokosyoghurt, kokosolja, kokossocker, vaniljfrön och citronskal i en bunke. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön. Rör ihop äggblandningen med bananblandningen.

Smörj en limpform med lite kokosolja och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka bananbrödet mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att du är säker på att den är färdigbakad innan du tar ut den.

Kan jag sänka temperaturen på ugnen?
Vi har ju för vana att baka på lägre temperaturer för att undvika upphettningsgifter, så prova gärna att sänka temperaturen till strax över 100 grader om du vågar och passa på att göra något du skjutit upp under de extra minuterna du behöver vänta (som i vårt fall: att sy på alla märken på sonens scoutskjorta).

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

Print

Bananbröd

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 limpa 1x
Scale

Ingredienser

3 ägg

420 g kokosyoghurt (Alpro har en variant)

1 1/4 dl kokosolja, smält

1 1/2 dl kokossocker

1/2 vaniljstång, frön

1 ekologisk citron, zest

3 + 1 banan

110 g kokosmjöl

160 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft). Blanda ägg, kokosyoghurt, kokosolja, kokossocker, vaniljfrön och citronskal i en bunke. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön. Rör ihop äggblandningen med bananblandningen.

Smörj en limpform med lite kokosolja och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka bananbrödet mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att du är säker på att den är färdigbakad innan du tar ut den.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.