Pom och Floras grönsaker och dipp – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Pom och Floras grönsaker och dipp

fav

Äntligen sommar på riktigt och vad betyder det? Jo, naturligtvis trädgårdsfest och sommargalej. Idag gör vi sommarens bästa dipp – Muhammara. Det är en het paprikaröra från mellanöstern som ofta serveras tillsammans med andra mezerätter, såsom baba ganoush och hummus.

Enligt traditionen görs Muhammara på rostad röd paprika, valnötter och chili. Vi gör en variant utan nötter och vi lovar dig – den är precis lika god som originalet.

Muhammara
(2 portioner)

2 st röd paprika
1/2 aubergine
1 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
1 tsk spiskummin
1/2 röd chili
citron, zest & saft
1 vitlöksklyfta, riven
färsk koriander, finhackad
salt

Sätt ugnen på varmluft, 150 grader. Dela paprikorna och auberginen i bitar och lägg i en ugnfastform tillsammans med pumpakärnorna och olivoljan. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om någon gång eller två. Ta ut från ugnen, strö över spiskummin och låt svalna.

Mixa paprikabitarna och auberginen tillsammans med den röda chilin i en high speed blender (alternativt en stark stavmixer) till en slät röra. Smaka av med salt, citron, vitlök och färsk koriander. Servera med knippmorötter, rädisor, röd spetskål, endive och dadlar. Och valnötter så klart, om du inte är allergisk.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

Print

Muhammara

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 st röd paprika

1/2 aubergine

1 dl pumpakärnor

1/2 dl olivolja

1 tsk spiskummin

1/2 röd chili

citron, zest & saft

1 vitlöksklyfta, riven

färsk koriander, finhackad

salt

Instruktioner

Sätt ugnen på varmluft, 150 grader. Dela paprikorna och auberginen i bitar och lägg i en ugnfastform tillsammans med pumpakärnorna och olivoljan. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om någon gång eller två. Ta ut från ugnen, strö över spiskummin och låt svalna.

Mixa paprikabitarna och auberginen tillsammans med den röda chilin i en high speed blender (alternativt en stark stavmixer) till en slät röra. Smaka av med salt, citron, vitlök och färsk koriander. Servera med knippmorötter, rädisor, röd spetskål, endive och dadlar. Och valnötter så klart, om du inte är allergisk.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.