fbpx

Recept

Post image

Magiskt snabb, enkel och god pajdeg gjord på kikärtor

I dag ska vi göra en pajdeg som är så enkel att sno ihop att du kan göra det med förbundna ögon. Du behöver följande goda ting:

3 dl kokta kikärtor (vi köpte färdigkokta på tetra), 3 msk mandelmjöl och 2 msk kokosolja. That’s all. Mixa snabbt i mixern och tryck ut i en pajform.

Ett …

Tu …

Tre!

Förgrädda pajskalet i ugnen på strax över 100 grader i cirka 20 minuter och sedan är pajen redo att fyllas med valfri tarmflorevänlig fyllning. Lycka till!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Dela

Kommentarer

  1. Rebecca skriver:

    Åh va gott! Hade varit super om ni hade kunnat tipsa om en god vegansk fyllning! Kram

  2. Tror ni det funkar med olivolja istället för kokosolja?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Testa! Ett råd kan vara att smälta kokosfettet innan.

  3. Annika J skriver:

    Men va bra!! Ska testa med färsk frukt och kokosgrädde eller frukt med chokladhummus! Tack för att ni delar med er!

  4. Hm jag tänkte mer att det skulle bli en matig paj, inte frukt/bär. Kanske passar till både och?

  5. Carina skriver:

    Fungerar d med majsmjöl istället?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Testa bovetemjöl eller kikärtsmjöl!

  6. Emsan skriver:

    Måste testas, tack!

  7. Annika J skriver:

    Ja det också såklart!

  8. Jessica skriver:

    Kan man använda något annat än mandelmjöl om man är nötallergiker? 🙂

    1. Julia Axelsson skriver:

      Testa att använda bovetemjöl!

  9. Anna Valsberg skriver:

    Hej! Om man är nötallergiker och ska undvika mandel och kokos går det då att t.ex. ta majsmjöl och rapsolja?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Testa bovetemjöl eller kikärtsmjöl – funkar lika bra!

  10. Gjorde pajdegen igår. Upptäckte dock att jag inte hade cocosolja hemma. Testade med raps- och olivolja och det gick fint det också.
    Fyllde min med squash, spenat och tre olika sorters lök. Mums!

  11. Jessica skriver:

    Är det pajskal till matpaj eller ”bärpaj”?
    Ca 200 grader vid gräddning av själva pajen eller något annat gradtal?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Du kan använda det till båda! Vill du ha den till bärpaj kan ett tips vara att ha i lite kanel och kardemumma.

  12. anna-karin skriver:

    Mie: Hur stor pajform använde du? Hur blev konsistensen efter gräddningen?
    Jag provade igår men misslyckades helt så jag letar orsak 🙂
    Vänliga hälsningar
    Anna-Karin

    1. Julia Axelsson skriver:

      Använd en klassisk pajform. Är den för stor så dubbla satsen eller använd en mindre form. Lycka till!

  13. Jennifer skriver:

    Åh, förslag på tarmflorevänlig fyllning någon?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Riv morötter, lök, zucchini och stek tillsammans på låg värme med chiliflakes och valfria kryddor. Fyll pajskalet och in i ugnen på låg värme. Varför inte toppa med färska tomater? Endast fantasin sätter gränser!

  14. Jag gjorde två varianter, pajskalet med cocosolja fyllde jag med en mix av pressad citron, gröna bananer, cocos och lättkvarg. Sen frös jag in det så att det blev som frozen cheesecake, underbart gott! Sen bytte jag cocosolja mot olivolja när jag gjorde matpajen. Den fyllde jag med avokado, salladslök och lax med en äggstanning över gjord på bara ägg och lättkvarg. Jag vet inte om kvarg räknas som tarmvänlig mat men resten jag hade i var nyttigt iallafall 🙂

    1. Julia Axelsson skriver:

      Wow! Vilka härliga fyllningar – detta ska vi testa!

  15. Tips på annat glutenfritt mjöl att byta ut mandelmjöl mot?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Bovetemjöl for president!

  16. Kan man ersätta mandelmjölet med något annat om man är allergisk mot nötter/jordnötter/mandel?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Bovetemjöl funkar utmärkt!

  17. Funkar det att byta ut mandelmjölet mot t.ex. durramjöl?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.