Snäll kokosglass med två ingredienser – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Snäll kokosglass med två ingredienser

fav

Första gången vi åt kokosglass var på en thailändsk restaurang i London. Den unge servitören beklagade att deras chokladmousse var slut, men tröstade oss med att de hade en hemlagad kokosglass som inte gick av för hackor. Servitören visade sig vara en en mycket pålitlig ung man. Kokosglassen smakade inte illa alls, tvärtom så smakade den alldeles förträffligt.

I dag har vi försökt återskapa den fast med en lite snällare ingredienslista. Och inte minst kortare. Banan och kokos är helt enkelt en grym kombo och det behövs inte mycket mer än så. På två ingredienser – fryst banan och en skvätt kokosmjölk – så får du världens bästa efterrätt. Eller mellanmål. Eller frukost.

Print

Snäll kokosglass

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

2 bananer, frysta i skivor

2 msk kokosmjölk

Instruktioner

Skiva bananerna och lägg in dem i frysen i några timmar. Tag sedan fram den i rumstemperatur och låt dem tina 1-2 minuter innan du lägger dem i mixern tillsammans med kokosmjölken och mixar till en slät glassmet. Serveras direkt.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Jenny skriver:

    Låter fantastiskt!🤗

  2. Så gott 😍 Gjorde med kakao i. 🤗

  3. Maria skriver:

    Jag tycker det är en djungel när det gäller kokosmjölk och kokosgrädde. Vilken ska man använda?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Det är det verkligen! Välj gärna en ekologisk skulle vi säga!

  4. Min blev klumpig, skulle jag köra den lite till?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Kör på till önskad konsistens!

  5. Hej och tack så mycket för all inspiration ni ger 🙂
    Jag har en fråga som jag funderar på ofta när jag går och handlar. Ska man köpa närodlat eller ekologiskt? I den bästa av världar vill man ju att produkten är både och men så är ju tyvärr inte alltid fallet. Hur tänker ni kring detta?
    Mvh Emma

    1. Julia Axelsson skriver:

      Klok fråga! Vi vill ju värna om naturen så ett tips är att välja ekologiskt när det kommer till de råvaror som är mest besprutade. Ett tips är att kika på “Dirty Dozen”.

  6. Kaisa skriver:

    Härligt med en sockerfri glass 😄🌸 men i podden sa ni att ni använder kokosgrädde. Jag kan inte i någon butik hitta ett alternativ till grädde som inte innehåller socker, vilket märke använder ni?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Det finns flera bra alternativ som innehåller ren kokosmjölk/kokosmjölk. Kika i välsorterade butiker och släng ett extra öga på innehållsförteckningen!

  7. Vanja skriver:

    Ja, super gott! Tänkte även med lite kakao i nästa gång 🙂 <3 !

  8. Camilla Sunesson skriver:

    Låter jättegott! Menar ni kokosmjölk på burk eller kokosmjölk på literförpackning?
    Är det samma sak?

  9. Smakar baaara banan?!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Ajse! Du kanske kan krydda den med någon härlig krydda du gillar? Eller varför inte äta tillsammans med lite exotisk frukt?

  10. Hej!
    Undrar oxå om det är vanlig kokosmjölk på tetra eller i konservburk ni menar. Ska definitivt prova detta!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Konserverad kokosmjölk!

  11. Jag undrar också. Vad är skillnaden egentligen och vad brukar ni mena med kokosmjölk i era recept?

  12. Ann-Christin Gummesson skriver:

    Gjorde den på kokosmjölk på burk o den blev bra. Skall idag testa den på literförpackning.

  13. Evelina skriver:

    Hade i rostade sesamfrön o lite riven ingefära i också! Mygad så gott det blev 🙌🏼

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.