Snurrigt god spiralpaj med zucchini, morötter och kikärtor – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Snurrigt god spiralpaj med zucchini, morötter och kikärtor

fav

Har du sett vilken flott paj? Vi kan knappt slita blicken från den. Det här är verkligen en paj som lyfter vilken middag som helst. Dessutom helt vegansk och full av antioxidanter och fibrer.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Vi tar det från början!

Gör en pajdeg! (i veckan lade vi upp ett toppenrecept, du hittar det här)

Gör en supersmarrobarropesto! (förslagsvis på en burk soltorkade tomater, 1 kruka basilika, 3 vitlöksklyftor och 1/2 dl olivolja)

Strimla grönsaker! (förslagsvis zucchini och morot som på bilden ovan, men egentligen är det bara fantasin som sätter stopp för dig)

Dags att börja bygga! Smeta ut peston så gott du förmår över det förgräddade pajskalet.

Doppa grönsaksstrimlorna i olja och rulla dem enligt bilden ovan tills pajen är full. Sprinkla hackade färska örter och avsluta med salt och peppar. Ställ pajen i ugnen på strax över 100 grader i minst en timme (du märker när pajen är klar, det är när grönsakerna är så mjuka att de går att skära igenom dem).

Ta ut pajen och lägg minst en tyst minut på att beundra din skapelse.

Som pajernas Brigitte Bardot.

Enjoy!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.