Snurrigt god spiralpaj med zucchini, morötter och kikärtor – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Snurrigt god spiralpaj med zucchini, morötter och kikärtor

fav

Har du sett vilken flott paj? Vi kan knappt slita blicken från den. Det här är verkligen en paj som lyfter vilken middag som helst. Dessutom helt vegansk och full av antioxidanter och fibrer.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Vi tar det från början!

Gör en pajdeg! (i veckan lade vi upp ett toppenrecept, du hittar det här)

Gör en supersmarrobarropesto! (förslagsvis på en burk soltorkade tomater, 1 kruka basilika, 3 vitlöksklyftor och 1/2 dl olivolja)

Strimla grönsaker! (förslagsvis zucchini och morot som på bilden ovan, men egentligen är det bara fantasin som sätter stopp för dig)

Dags att börja bygga! Smeta ut peston så gott du förmår över det förgräddade pajskalet.

Doppa grönsaksstrimlorna i olja och rulla dem enligt bilden ovan tills pajen är full. Sprinkla hackade färska örter och avsluta med salt och peppar. Ställ pajen i ugnen på strax över 100 grader i minst en timme (du märker när pajen är klar, det är när grönsakerna är så mjuka att de går att skära igenom dem).

Ta ut pajen och lägg minst en tyst minut på att beundra din skapelse.

Som pajernas Brigitte Bardot.

Enjoy!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. anna-karin skriver:

  Gjorde den här igår och den blev jättegod men “pajbotten” blev helt fel. Den blev alldeles lös, som gröt, Dessutom vätskade något alldeles för mycket så det var väldigt mycket spad i pajen.
  Vad kan jag ha gjort fel? För stor pajform? Skall zucchinin vätskas av innan tillagning eller vad kan det vara ´som blev galet?

  1. Julia Axelsson skriver:

   Antingen kan det vara så att kikärtorna fortfarande var för blöta. Även zucchinin kan innehålla mycket vatten så försök pressa ur så mycket vätska det går. Give it a try!

 2. Maja Genheden skriver:

  Vilken olja är det ni doppar grönsakerna i och vad använde ni er för örter? Tänkte mig olivolja och persilja (hmmm kanske dill?).

 3. Alexandra skriver:

  Wow! Det här var såååååå gott! Tack så hemskt mycket för receptet! Jag är golvad!

 4. Marianne Khoso skriver:

  Jättegott sätt att ”baka” kikärtor för att få goda smulor att äta tillsammans med grönsakerna. Jag förbakade pajen i lite varmare ugn (150 varmluft) och längre tid, ca 30 min för att få fin färg och fast konsistens på pajen. Sedan gjorde jag soltorkade tomat-röran (god) och lade i botten och stekte grönsaker jag hade i kylen. Smaskens! Tack för tipset.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.