
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Basvaror till skafferiet
Basvaror till skafferiet
I dag reser vi hem. Väskor har packats, golv skurats, lister torkats, kylar tömts, kroppar kramats, kritor avbetalats och bilar packats. Nu återstår bara att stänga av datorn och låsa ytterdörren och ta ett sista farväl av vår älskade ö.
Och om du, som vi, kommer hem till ett halvtomt skafferi efter sommaren kan vi passa på att påminna om vår baslista i vår kokbok. En utmärkt lathund att utgå från när skafferiet ska fyllas på inför skolstarten.
Grönsaker och frukt
Alla! (inklusive baljväxter som t.ex. bönor och linser)
Skafferivaror
Bovete
Bovetemjöl
Bönpasta
Chiafrön
Durrakorn
Durramjöl
Havregryn
Hela linfrön
Kelpnudlar
Nötter, alla sorter
Pumpakärnor
Quinoa
Riven kokos
Sesamfrön
Sötmandel
Kryddor
Basilika
Cayennepeppar
Chili
Gurkmeja (både färsk och malen)
Ingefära
Kanel (vi använder ceylonkanel)
Kardemumma
Koriander
Kryddnejlika
Oregano
Raw kakao
Salt och örtsalt
Spiskummin
Svartpeppar
Timjan
Andra smaksättare
Fisksås
Honung
Lantbuljong
Sambal oelek
Tahini (vi gillar den ljusa bäst)
Tamarisoja
Äppelcidervinäger
Övrigt
Dadlar (vi brukar använda färska)
Havremjölk (och andra växtmjölksalternativ)
Kokosmjölk/-grädde
Krossade tomater
Lätt- eller mellanrostat kaffe (extra viktigt att det är ekologiskt)
Matchapulver
Mörk choklad (minst 70 %)
Nötsmör
Tofu (extra viktigt att den är ekologisk)
Vaniljpulver
Örtte (t.ex. kamomill, yerba mate, pepparmynta)
Oljor
Kallpressad olivolja
Kallpressad kokosolja
Tillskott
D-vitamin
Krillolja
Synbiotika
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.