fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Food Pharmacys gröna hajkbananer

Hej och välkommen till hajk.

I dag ska vi göra bananer, men inte vilka bananer som helst utan gröna hajkbananer.

Börja med att skära ett snitt i bananerna.

Lägg i några mörka chokladbitar (70% kakao eller mer) i respektive banan (vill du göra den på hemgjord choklad så hittar du vårt bästa recept längst ner i det här inlägget).

Lägg bananerna i en ugnsfast form på cirka 150 grader i en kvart. Ta ut när chokladen är lagom smält. Ge till valfritt pingisspelande barn.

Ja just det ja, chokladen! Receptet kommer här:

Egen choklad
(räcker till två bananer)

1/2 dl smält kokosolja
1 msk tahini
1 msk lönnsirap
1 msk kakao
1 nypa havssalt

Vispa allt i en mixer (handmixern som vi säljer här är utmärkt till det här). Täck en liten tallrik eller skål med bakplåtspapper och häll över chokladsmeten. Låt stelna några timmar i kylen. Färdigt!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Egen choklad

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1/2 dl smält kokosolja

1 msk tahini

1 msk lönnsirap

1 msk kakao

1 nypa havssalt

Så här gör du

Vispa allt i en mixer (handmixern som vi säljer här är utmärkt till det här). Täck en liten tallrik eller skål med bakplåtspapper och häll över chokladsmeten. Låt stelna några timmar i kylen. Färdigt!

Dela

Kommentarer

  1. Matilda skriver:

    Är det verkligen någon poäng med att använda gröna bananer i det här receptet? Jag tänker att stärkelsen (fibrerna) omvandlas till socker när bananen värms, på samma sätt som när den mognar. Eller är jag fel ute?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.