Kräftpremiär: istället för rostbrödet – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kräftpremiär: istället för rostbrödet

fav

Någon vecka in i augusti är vi många som börjar ladda för en av årets viktigaste högtider, nämligen kräftpremiären. Om den infaller den sjunde augusti kl. 17, den åttonde augusti eller en viss veckodag bryr vi oss inte så mycket om. Och skulle vi nu bry oss om det så vet vi att vi nu är på rätt sida av den magiska datumgränsen. Fritt fram för kräftskiva!

Traditionellt serveras matiga rätter så som paj, bröd och starka ostar till kräftorna. Rostbröd är som bekant inte alls poppis hos de goda bakterierna i tarmen och eftersom vi vill att alla ska få vara med och fira kommer här ett tarmflorevänligt alternativ.

Snällt bröd med havre och fänkål
(1 limpa)

2,5 dl havregryn
1,5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 morötter
2 dl havremjölk
1 tsk fänkålsfrön
flingsalt

Blanda bovetemjöl och bakpulver i en bunke. Mixa sedan morötterna tillsammans med havremjölk, ägg och havregryn i en mixer.  Rör ihop. Tillsätt stötta fänkålsfrön och häll upp i en brödform. Grädda i mitten av ugnen på låg värme (strax över 100°C) i ungefär en timme.

Tips!
Variera smaksättning och innehåll efter vad du har hemma. Andra gången vi bakade brödet hällde vi i lite solrosfrön, linfrön och några droppar citron-olivolja och det blev hur gott som helst.


Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Snällt bröd med havre och fänkål

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 limpa 1x
Scale

Ingredienser

2 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl bovetemjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

2 morötter

2 dl havremjölk

1 tsk fänkålsfrön

flingsalt

Instruktioner

Blanda bovetemjöl och bakpulver i en bunke. Mixa sedan morötterna tillsammans med havremjölk, ägg och havregryn i en mixer.  Rör ihop. Tillsätt stötta fänkålsfrön och häll upp i en brödform. Grädda i mitten av ugnen på låg värme (strax över 100°C) i ungefär en timme.

Anteckningar

TIPS!

Variera smaksättning och innehåll efter vad du har hemma. Andra gången vi bakade brödet hällde vi i lite solrosfrön, linfrön och några droppar citron-olivolja och det blev hur gott som helst.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.