Kriminellt god chokladkaka med svarta bönor – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kriminellt god chokladkaka med svarta bönor

fav

I vårt senaste avsnitt av Food Pharmacy-podden (släpptes i morse) pratar vi en hel del om järn, så idag bjuder vi på ett riktigt järnrikt recept här på bloggen. Spenatpaj, tänker du nu. Nähä du, svarar vi.

Den här magiska kakan blev vi bjudna på hos några vänner för bara några dagar sedan, och sedan den dagen har inget varit sig likt.

Kriminellt god chokladtårta med svarta bönor
(en rätt stor kaka)

250 gram svarta bönor
80 gram färska dadlar (cirka 7-8 stycken)
3 msk kokosolja
4 1/2 msk jordnötssmör
1/2 dl kakao

Skölj bönorna noggrant och låt rinna av medan du kärnar ur de söta små dadlarna. Smält kokosoljan och jordnötssmöret på låg värme, och mixa sedan bönorna, dadlarna, kokosoljan och nötsmöret i en mixer. Tillsätt kakao och fortsätt mixa tills smeten blir len. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stå i frysen i cirkus 2 timmar. Ta fram kakan en stund före servering.

Tips!
Naturligtvis finns det andra sätt att få i sig järn på! Ett enkelt sätt är att äta en sallad med spenat och paprika eller göra en smoothie på grönkål och apelsin. Både spenat och grönkål är fulla av järn, och i kombination med paprikan och apelsinen som bägge är rika på vitamin C och som hjälper kroppen att ta upp järnet, når du snabbt ditt efterlängtade järnnirvana.

Foto- och recepttack till bloggens alldeles egna hovleverantörer Lisa och Kajsa Eckerström.

 

SparaSpara

SparaSpara

Print

Kriminellt god chokladtårta med svarta bönor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 tårta 1x
Scale

Ingredienser

250 gram svarta bönor

80 gram färska dadlar

3 msk kokosolja

4 1/2 msk jordnötssmör

1/2 dl kakao

Instruktioner

Skölj bönorna noggrant och låt rinna av medan du kärnar ur de söta små dadlarna. Smält kokosoljan och jordnötssmöret på låg värme, och mixa sedan bönorna, dadlarna, kokosoljan och nötsmöret i en mixer. Tillsätt kakao och fortsätt mixa tills smeten blir len. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stå i frysen i cirkus 2 timmar. Ta fram kakan en stund före servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.