Fredagsmumsiga gurkmejapopcorn – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Fredagsmumsiga gurkmejapopcorn

fav

Att något så enkelt kan vara så gott – och snyggt! Är du ett popcornfan borde du verkligen testa att smaksätta dina poppisar på olika vis. Tryffelsalt, kanel, gurkmeja, chili och fänkål är några av våra favoriter (obs, inte alla samtidigt utan var för sig!). Idag blir det gurkmejapopcorn – kanske de godaste av alla!

Gurkmejapopcorn
(lagom mycket)

1/2 dl kallpressad kokosolja
ca 1 dl ekologiska popcornkärnor (botten ska precis täckas)
1/2 tsk gurkmeja
havssalt

Lägg kokosolja, popcorn och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull, och på med locket (dumt att glömma om du inte vill ha popcorn över hela köksgolvet). Höj temperaturen till näst högsta värmen och skaka runt kastrullen så att alla kärnor täcks av olja och gurkmeja. Så snart det börjar poppa kan du sänka värmen något och låta popcornen poppa klart.

Ta av från värmen när det tar mer än 2 sekunder mellan varje pop. Ta samtidigt bort locket så att ångan släpps ut – det gör dina popcorn krispigare.

Häll över popcornen i din favoritskål och salta. ÄT! Till vänster på bilden här ovanför syns också ett gäng mumsiga bovete- och kokosbollar med chokladtäcke som funkar alldeles utmärkt som en söt treat vid sidan av. Fredagsmys när det är som bäst!

Poppiga tips!
– Botten ska bara precis täckas med kärnor – är du för sugen och lägger på för många popcorn börjar de aldrig poppa.
– Ta bort locket så snart som möjligt för att släppa ut ånga och på så vis få krispigare popcorn. Det brukar vara säkert när kastrullen är nästan fylld, men öppnar du för tidigt får du popcorn i hela köket!

Print

Gurkmejapopcorn

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

1/2 dl kallpressad kokosolja

1 dl ekologiska popcornkärnor (botten ska precis täckas)

1/2 tsk gurkmeja

havssalt

Instruktioner

Lägg kokosolja, popcorn och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull, och på med locket (dumt att glömma om du inte vill ha popcorn över hela köksgolvet). Höj temperaturen till näst högsta värmen och skaka runt kastrullen så att alla kärnor täcks av olja och gurkmeja. Så snart det börjar poppa kan du sänka värmen något och låta popcornen poppa klart.

Ta av från värmen när det tar mer än 2 sekunder mellan varje pop. Ta samtidigt bort locket så att ångan släpps ut – det gör dina popcorn krispigare.

Häll över popcornen i din favoritskål och salta. ÄT

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Kommentarer

  1. Är popcorn ok för en antiinflammatorisk kost?

  2. Hej Lina och Mia!

    Vill börja min kommentar med (”lite”) smicker och säga att jag avgudar både blogg och podd och följer er slaviskt.

    Jag har en kort fråga om nypon. Måste nypon tillagas för att de ska vara ätliga?

    Jag stötte nämligen på en grabb som helt obrydd stod och käkade nypon direkt från busken. Det fick mig att höja lite på ögonbrynen.

    Ha det gött!

  3. anette bengtsson skriver:

    Hur bra är popcorn att äta? majs är ju inget vidare.

  4. Anette Bengtsson skriver:

    Hej!
    Professor Stig säger fy till majs. Är då popcorn ok? Har med stor möda lärt mig leva utan fredagspopcorn men nu när ni visar recept tänds begäret igen! Är det ok?
    Tack för härliga och nyttiga recept!
    Anette

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.