Valvakans veganska paella med blomkålsris – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Valvakans veganska paella med blomkålsris

fav

Den här texten publicerades först i SvD Perfect Guide.

Nej men hej där lilla vännen, vad ska vi hitta på med dig då?

Förlåt, vad sa du … Vill du titta på valvakan?

Du tänker att vi ska servera dig med morotsstavar och köpedipp? Vi vill verkligen inte trampa dig på blasten kära blomkål, men lite bättre fantasi än så har vi faktiskt.

Vi tänker att vi gör blomkålsris av dig i stället.

Och att vi kokar dig med saffran, vitt vin, buljong och …

… mängder av goda grönsaker. Vad får vi då tror du?

En smakrik paella med blomkålsris! Perfekt söndagsmat, nu på söndag samt alla andra söndagar på året.

Print

Vegansk paella med blomkålsris

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 blomkål

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 paprikor

10 små tomater

1 burk kikärter

3 dl frysta gröna ärter

1 paket saffran

2 dl vin

1 dl lantbuljong

1/2 citron

2 nypor färsk persilja

havssalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Hacka de två sorters lökarna fint och fräs på låg temperatur i pannan. Hacka paprikorna, tärna tomaterna, skölj av kikärterna och blanda ner med löken. Vänd ner saffran, vin och lantbuljong och låt puttra på låg temperatur en liten stund, tills blomkålen känns fin. Tina ärterna snabbt och vänd ner dom mot slutet. Ta av från plattan och toppa med några droppar citron, en nypa färsk persilja, havssalt och nymalen svartpeppar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.