fbpx

Recept

Post image

Valvakans veganska paella med blomkålsris

Den här texten publicerades först i SvD Perfect Guide.

Nej men hej där lilla vännen, vad ska vi hitta på med dig då?

Förlåt, vad sa du … Vill du titta på valvakan?

Du tänker att vi ska servera dig med morotsstavar och köpedipp? Vi vill verkligen inte trampa dig på blasten kära blomkål, men lite bättre fantasi än så har vi faktiskt.

Vi tänker att vi gör blomkålsris av dig i stället.

Och att vi kokar dig med saffran, vitt vin, buljong och …

… mängder av goda grönsaker. Vad får vi då tror du?

En smakrik paella med blomkålsris! Perfekt söndagsmat, nu på söndag samt alla andra söndagar på året.

Vegansk paella med blomkålsris
(en stor panna som räcker till hela familjen)

1 blomkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
10 små tomater
1 burk kikärter
3 dl frysta gröna ärter
1 paket saffran
2 dl vin
1 dl lantbuljong
1/2 citron
en nypa färsk persilja
havssalt och nymalen svartpeppar

Hacka de två sorters lökarna fint och fräs på låg temperatur i pannan. Hacka paprikorna, tärna tomaterna, skölj av kikärterna och blanda ner med löken. Vänd ner saffran, vin och lantbuljong och låt puttra på låg temperatur en liten stund, tills blomkålen känns fin. Tina ärterna snabbt och vänd ner dom mot slutet. Ta av från plattan och toppa med några droppar citron, en nypa färsk persilja, havssalt och nymalen svartpeppar.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

Dela

Kommentarer

  1. Åh vad smarrigt! Vad gör man när sambon är allergisk mot lök, tomat, ärtor och kikärtor? 😂

    Kram!

  2. ser fantastiskt ut! hur stor är en liten tomat, en typ körsbärstomat eller en vanlig tomat modell mindre?

  3. Hej! När exakt skulle blomkålen ner i pannen? Tillsammans med vinet? Det var inte helt klart 🙂

  4. Petra Sveberg Persson skriver:

    Tänk att jag inte äter pizza eller liknande en fredag (men känner mig ändå nöjd)!!!
    Tack för ett recept på en lyxig, fräsch och färgrik maträtt, Såå god!

  5. Den här var ju supergod! 🙂 Hade personligen gärna haft i dubbla mängden saffran, för saffranssmaken var lite väl mild. Men ett halvt kilo grönsaker i en enda måltid är ju inte helt fel! (Fyfan vad käck och hurtig man låter…)

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.