Höstig vardagsgryta med röda linser, rödlök och tomat – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Höstig vardagsgryta med röda linser, rödlök och tomat

fav

Äntligen riktig höst! Ingen melankoli här inte över att det prickiga sommarskinnet är ett minne blott och att vi byter till vintertid i helgen. Nej, nu längtar vi efter torr vinterhy, borttappade lovikavantar och raggsockor som sticks. För att hålla värmen rusar vi dessutom in i köket och lagar en värmande linsgryta som hela familjen kan samlas kring och prata höstlövskrattning, orkaner och allt annat mysigt som hör hösten till.

Så, ta på dina korvigaste långkalsonger så kör vi!

Börja med att ta fram 1-2 rödlökar, 2 dl linser och 1 msk lantbuljong.

Strimla löken och koka sedan upp allt i en gryta med 1/2 liter vatten (eventuellt något mer) och låt småputtra i 15 minuter.

Under tiden kan du ta fram: 15 små tomater, några nävar babyspenat, två vitlöksklyftor och 2 dl kokosmjölk. Riv vitlöksklyftorna, dela tomaterna och släng ner dem tillsammans med spenaten och kokosmjölken i kastrullen. Låt puttra med resten de sista 5 minuterna.

Servera med quinoa eller durra och glöm inte salta och peppra.

Det var det hela. Sätt på dig galonstället och njut.

Print

Höstig vardagsgryta med röda linser, rödlök och tomat

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

12 rödlökar

2 dl linser

1 msk lantbuljong

15 små tomater

2 nävar babyspenat

2 vitlöksklyftor

2 dl kokosmjölk

Instruktioner

Ta den strimlade löken, linser och lantbuljong och koka sedan upp allt i en gryta med 1/2 liter vatten (eventuellt något mer) och låt småputtra i 15 minuter. Under tiden kan du ta fram: små tomater, babyspenat, vitlöksklyftor och kokosmjölk. Riv vitlöksklyftorna, dela tomaterna och släng ner dem tillsammans med spenaten och kokosmjölken i kastrullen. Låt puttra med resten de sista 5 minuterna. Servera med quinoa eller durra och glöm inte salta och peppra.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Camilla skriver:

    Alltså ni skriver ju så sjukt roligt! 😂 älskar att det är humör med i det hela.
    Ps. denna gryta blir det till middag ikväll
    Kram!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Yey! Smaklig spis!

  2. Anna Tykesson skriver:

    Lantbuljong? Är motsatsen stadsbuljong? Vad finns i respektive buljong, undrar jag som bara använder hemmagjort örtsalt! Tack för alla recept!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Här kan du läsa mer om lantbuljong och vanlig buljong!
      https://foodpharmacy.se/2016/10/buljongtarning-vs-lantbuljong/

  3. Ska man hälla av buljongvätskan från linserna då linserna har kokat klart eller skall den vara kvar i grytan?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hej! Vi blev uppmärksammade på att vi hade skrivit lite fel i receptet. Det blev helt enkelt lite för mycket vätska kvar! Så ja, du kan hälla av lite av vätskan, alternativt ha i mindre vatten från början. Vi har ändrat och anpassat receptet så att det ska fungera bättre nu. Tack för feedback!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.