Luke Skywalkers raw kanelbullar – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Luke Skywalkers raw kanelbullar

fav

Vi slänger ett öga i kalendern och upptäcker att det är kanelbullens dag – IGEN. Hur kommer det sig att det är kanelbullens dag en gång i halvåret nu för tiden? För inte kan väl ett helt år ha gått sedan sist?

Nåväl, prick här skulle man kanske kunna tänka sig att vi överraskar dig med ett nytt recept på kanelbullar. Som en kanelbulleshot, -wrap eller -gryta? Men icke. Bra saker ska man inte ändra bara för att, och eftersom vår kokbok innehåller ett av de bästa recept på kanelbullar vi någonsin ätit så gör vi precis som alla andra år.

Vi bakar Luke Skywalkers kanelbullar. Igen.

Luke Skywalkers kanelbullar
(en fullt tillfredsställande mängd)

Bulldeg:
2 dl cashewnötter

1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten

Fyllning:
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter (inget måste för dig med spring i benen men en extra nivå på smaken). Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Luke Skywalkers raw kanelbullar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

Bulldeg:

2 dl cashewnötter

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 nypa salt

8 färska dadlar (urkärnade)

34 tsk vatten

Fyllning:

1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel

8 färska dadlar (urkärnade)

1 msk vatten

Instruktioner

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter (inget måste för dig med spring i benen men en extra nivå på smaken). Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.

Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.