fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Rosa jordgubbsbollar på tre ingredienser

Det är rosa oktober och som en liten revolt mot Rosa Bandets rosa Fazergodisar har vi lovat att publicera ett nytt rosa recept här på bloggen varje fredag i en månad. Först ut kommer … ja, vad kommer egentligen? Låt oss lyfta försiktigt på handduken och se efter.

Drummeli-vispeli-drummeli-pang (ursäkta det tafatta försöket att låta som en trumvirvel) …

Voilà, raw jordgubbsbollar!

Som du vet så ÄLSKAR vi enkla recept med få ingredienser och som koltrasten högst upp i lövträdet (försökte just hitta på en idiomatisk variant av “pricken över i:et” – gick så där): noll tillsatt socker!

Bollarna går så klart att smaksätta med mängder av olika kryddor – vanilj, kardemumma, kanel, lakritspulver och citron för att bara nämna några … Eller så låter du dem vara precis som de är, ty jordgubbar är väldigt gott i sig.

Raw jordgubbsbollar
(typ 10 stycken om du kan hålla dig från att provsmaka smeten)

1 dl frysta jordgubbar
1 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos + lite extra att rulla i

Kör allt i en mixer (till dessa bollar rekommenderar vi mixerstaven som finns i vår shop), rulla smeten till bollar och doppa snabbt i riven kokos. Ät direkt eller förvara i frysen.

Tack Våfflansson för idén till receptet! Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

Dela

Kommentarer

  1. Rebecca skriver:

    Ser himla gott ut, måste testa!!
    Vill bara säga att jag älskar podden och inspireras väldigt mycket. Tänkte höra med er ifall ni kan tipsa om era favorit lunchställen i Stockholm utifrån Foodpharmacys filosofi?
    Tack, tack på förhand!! 🙂

  2. Gjorde dom nyss..såå goda! Som glassbollar 😊 Sjukt kalla att rulla bara🤣

  3. Måste testa! Jag bakar väldigt mycket och ibland testar jag att baka nyttigt! Så dessa måste det bli, kram

  4. Vi får rulla dom med rosa handlar på😀

  5. Handskar menade jag

  6. Dagmara skriver:

    Låter så himla gott 😊 tyvärr de flesta recept på rawbollar är baserad på nötter. Hur ska man göra med en liten nöttallergiker hemma? Finns det något alternativ till nötter? Tack på förhand!

  7. Nån som vet om man kan byta cashewnötterna mot nått annat? Mandlar?

  8. Byt nötterna man solrosfrön?

  9. Mixar man cashewnötterna som dom är eller ska man lägga dom i blöt innan?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Det är vilket som! Vill du ha bollarna torrare föreslår vi att du skippar blötläggningen.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.