Rosa jordgubbsbollar på tre ingredienser – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Rosa jordgubbsbollar på tre ingredienser

fav

Det är rosa oktober och som en liten revolt mot Rosa Bandets rosa Fazergodisar har vi lovat att publicera ett nytt rosa recept här på bloggen varje fredag i en månad. Först ut kommer … ja, vad kommer egentligen? Låt oss lyfta försiktigt på handduken och se efter.

Drummeli-vispeli-drummeli-pang (ursäkta det tafatta försöket att låta som en trumvirvel) …

Voilà, raw jordgubbsbollar!

Som du vet så ÄLSKAR vi enkla recept med få ingredienser och som koltrasten högst upp i lövträdet (försökte just hitta på en idiomatisk variant av “pricken över i:et” – gick så där): noll tillsatt socker!

Bollarna går så klart att smaksätta med mängder av olika kryddor – vanilj, kardemumma, kanel, lakritspulver och citron för att bara nämna några … Eller så låter du dem vara precis som de är, ty jordgubbar är väldigt gott i sig.

Raw jordgubbsbollar
(typ 10 stycken om du kan hålla dig från att provsmaka smeten)

1 dl frysta jordgubbar
1 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos + lite extra att rulla i

Kör allt i en mixer (till dessa bollar rekommenderar vi mixerstaven som finns i vår shop), rulla smeten till bollar och doppa snabbt i riven kokos. Ät direkt eller förvara i frysen.

Tack Våfflansson för idén till receptet! Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

Print

Raw jordgubbsbollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl frysta jordgubbar

1 dl naturella cashewnötter

1 dl riven kokos + lite extra att rulla i

Instruktioner

Kör allt i en mixer (till dessa bollar rekommenderar vi mixerstaven som finns i vår shop), rulla smeten till bollar och doppa snabbt i riven kokos. Ät direkt eller förvara i frysen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.