Riven fänkål med olivolja och havssalt (vårt bästa och enklaste mellanmål) – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Riven fänkål med olivolja och havssalt (vårt bästa och enklaste mellanmål)

fav

Gillar du lakrits så gillar du fänkål. Och gillar du fänkål så gillar du garanterat att skiva den tunt på mandolin och äta den med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Få saker är nämligen så gott som just detta. Gör sig strålande mol allena, eller som en trevlig liten överraskning bredvid middagen. Full av fibrer, vitamin C, folat och järn lär den inte göra någon besviken.

Kategoriserade just detta inlägg som “recept” men frågan är om något så här enkelt ens kan räknas som ett recept? Fast å andra sidan, vad skulle det vara annars?


Är fänkål en kålsort?
Faktiskt inte! Namnet till trots har fänkålen absolut noll med kål att göra. Fänkålen tillhör i stället samma botaniska familj som morot, dill och persilja. Har du tänkt på att de gröna små bladen liknar just dill? De smakar också lakrits och är goda att klippa över den hyvlade fänkålen!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Sofie Åström skriver:

    Hej, har någon tips på en bra mandolin? Köpte en riktigt dålig och efter det vågar jag inte köpa en till utan att veta att den verkligen fungerar!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Håll utkik på vår shop imorgon Sofie…

  2. Supergott!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.