Rosa rödbetspannkakor med avokado och cashewkräm – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Rosa rödbetspannkakor med avokado och cashewkräm

fav

Vänner, det är fredag och vad betyder det mer än Fångarna på Fortet ikväll och sovmorgon i morgon? Jo, det betyder förstås att det är dags för ytterligare ett rosa recept.

Detta är det tredje i raden. Först ut var de rosa jordgubbsbollarna och en vecka senare täckte vi av en rosa hallon-, rödbets- och limesmoothie. Och idag ska vi alltså bjuda på … ja, låt oss kika!



Abrakadabra simsalabing …

… vad kan vi göra med dessa ting?

Svar: Rosa rödbetspannkisar!

Rödbetspannkakor
(ett gäng)

Pannkakssmet:
4 ägg

2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
2 dl havremjölk
2 rödbetor

Mixa. Stek på låg värme med kokosolja.

Cashewkräm:
2 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
salt och nymalen svartpeppar
pressad citron efter smak
1/2 dl havremjölk

Blötlägg cashewnötterna i några timmar. Häll av blötläggsningsvattnet och stavmixa allt.

Servera de rosa rödbetspannkakorna med cashewkräm, avokado, rödlök, pumpafrön och krasse. Pimpa med chiliflakes!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Rosa rödbetspannkakor med avokado och cashewkräm

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Pannkakssmet:

4 ägg

2 dl bovetemjöl

1 tsk salt

2 dl havremjölk

2 rödbetor

Cashewkräm:

2 dl cashewnötter

1 vitlöksklyfta

1 tsk chiliflakes

salt och nymalen svartpeppar

pressad citron efter smak

1/2 dl havremjölk

Instruktioner

Pannkakssmet:
Mixa. Stek på låg värme med kokosolja.

Cashewkräm:
Blötlägg cashewnötterna i några timmar. Häll av blötläggsningsvattnet och stavmixa allt.

Servera de rosa rödbetspannkakorna med cashewkräm, avokado, rödlök, pumpafrön och krasse. Pimpa med chiliflakes!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.