Sk(r)äm bort barnen med äppelkäftar på Halloween – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Sk(r)äm bort barnen med äppelkäftar på Halloween

fav

Så var det snart dags för Halloween. Och precis som alla andra år undrar vi när exakt vi förväntas fira? Jänkarna verkar ju rörande överens om att det är den 31 oktober som gäller, men vågar vi svenskar verkligen fira mitt i veckan? Känns det inte säkrare att satsa krutet på den anslutande helgen?

Efter en snabb googling verkar det inte finnas några fel men inte heller några rätt. Det är tydligen okej att fira Halloween både dagen före Alla helgons afton (dvs torsdagen), dagen före Alla helgons dag (dvs fredagen) eller på någon av dagarna närmast omkring. Och för att göra det hela extra snurrigt brukar många av våra grannbarn passa på att fira en hel vecka i förväg, innan de försvinner iväg på höstlov (det är då man panikar över att skafferiet gapar tomt och försöker köpa sig fri med mynt som gått ut).

För säkerhets skull bjuder vi på våra äppelkäftar redan nu, så du har gott om tid att planera din Halloweenfest den 26, 27 eller 31 oktober eller 1, 2 eller 3 november. Dessa käftar består, i bjärt kontrast till allt annat som man stoppar i munnen på Halloween, av något så unikt som: frukt och nötter.

Ja, du ser ju själv hur skrämda ungarna blir. Bu!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Äppelkäftar till Halloween

 • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

2 röda äpplen

3 msk valfritt nötsmör

2 jordgubbar

solrosfrön till tänder

Instruktioner

Skär äpplet i fyra delar, ta bort mitten i respektive del och vips så har du en äppelkäft. Bred ett tunt lager nötsmör i nederkäken, peta dit solrosfrön som framtänder och tryck dit tungan i form av en tunt skivad jordgubbe. Lägg upp snyggt på ett fat och skräm valfritt barn.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej och tack för en bra blogg och podd! ☺️
  Jag har precis köpt eran faktabok och väntar med spänning på att den ska komma. Men jag undrar om ni vet det finns någon bra barnbok? Om inte, kan inte ni skriva en? 😊
  Vi läser mycket för våra barn och eftersom de lär sig saker så himla bra nu, så vore det toppen med en bok som berättar och illustrerar för barnen om vad hälsosam mat är och betyder för en bra hälsa tillsammans med fysisk aktivitet. Hur det fungerar med tarmfloran och vad som är bra eller mindre bra att äta. För det är inte alltid lätt att förklara saker på ett barns nivå och då vore det toppen med en bok.☺️ MVH Kikki

  1. Julia Axelsson skriver:

   Hej Kikki! En fantastisk idé som definitivt tåls att suga på!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.