fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Hummus på gula ärter

Vi lovar att snart sluta tjata om vårt besök på restaurang Braxen i augusti (eller inte). Braxen är alltså en skolmatsal i Södertälje med extra allt (som i: passion, talang och näringstänk) och när vi var där så åt vi inte bara apelsinbollar, utan också fröknäcke toppat med en fantastisk hummus.

Och idag bollar vi vidare receptet till dig.

Hummus på gula ärtor
(2 mindre skålar)

500 gram kokta gula ärtor
3 msk olivolja
4 klyftor vitlök riven
saften av 1 färsk citron
1 msk spiskummin
salt och peppar efter smak.

Mixa allt i en blender (vi säljer ju en grym blender i vår shop men vill även slå ett slag för att göra hummus i den här stavmixern + bunken som man får på köpet). Tycker du hummusen är för torr, spä ut med lite vatten.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.