fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Luke Skywalkers Palak Paneer

En grej som du kanske inte vet om oss är hur mycket vi ääälskar Palak Paneer. Den här är en vegansk variant som är hur enkel som helst att sno ihop, och vår erfarenhet är att 10/10 blir glada om du skulle få för dig att gå all in indiskt på en middag. Eftersom Luke och hans hangarounds också hurrar högt så är det en win-win. (Om du tänker “Vadå Luke? Vadå hangarounds?” är det dags att köpa våra böcker.)

Du gör så här (som vanligt hittar du hela inköpslistan längst ner i inlägget):

Marinera tofu i olivolja, salt, chiliflakes och koriander. Inga exakta mått här inte – vi vet att du kan det här och utmanar dig att köra på din magkänsla!

Hacka gul lök, vitlök och färsk ingefära. Låt mjukna tillsammans med lite kokosolja i en stor stekpanna (gärna gjutjärn). I med den frysta spenaten, och därefter kokosmjölken och de krossade tomaterna. Låt puttra på låg värme i typ 10 minuter. Ha i tofun och kryddorna (spiskummin, cayenne, gurkmeja, koriander) mot slutet för att inte knäcka alla antioxidanter. Servera med kokt durra eller nakenhavre!

Print

Luke Skywalkers Palak Paneer

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

270 gram tofu

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

3 cm färskriven/hackad ingefära

400 gram fryst spenat

400 gram krossade tomater

400 ml kokosmjölk

1 tsk spiskummin

1 tsk gurkmeja

2 tsk koriander

1/2 tsk kardemumma

1 krm cayennepeppar

kokosolja

4 dl durra

Så här gör du

Marinera tofu i olivolja, salt, chiliflakes och koriander. Inga exakta mått här inte – vi vet att du kan det här och utmanar dig att köra på din magkänsla!

Hacka gul lök, vitlök och färsk ingefära. Låt mjukna tillsammans med lite kokosolja i en stor stekpanna (gärna gjutjärn). I med den frysta spenaten, och därefter kokosmjölken och de krossade tomaterna. Låt puttra på låg värme i typ 10 minuter.

Ha i tofun och kryddorna (spiskummin, cayenne, gurkmeja, koriander) mot slutet för att inte knäcka alla antioxidanter. Servera med kokt durra eller nakenhavre!

Dela

Kommentarer

 1. Om man inte tål Tofu (soja), vad tror ni skulle passa istället?

  1. Julia Axelsson skriver:

   Du kan testa att ha i blomkål eller varför inte aubergine?

 2. Ni glömde tofu på ingridienslistan😊

 3. Kan man verkligen kalla det palak paneer när det inte är nån paneer i? Palak tofu borde det väl rätteligen heta isåfall? (Obs låter galet gott ändå, men paneer är ju liksom paneer, vilket jag personligen tycker är superbt gott OCKSÅ)

 4. Jag undrar alltid om det ska vara färska eller torkade kryddor, eller om det inte spelar någon roll? Speciellt när det gäller gurkmeja och örter. Det specificeras aldrig i recepten. Om någon vet svaret får ni hemskt gärna svara.

  1. Julia Axelsson skriver:

   Hej Felicia! Vi blandar både färska och torra kryddor. Det vi försöker tänka på är att köpa ekologiskt i den mån det går.

 5. Tack – har längtat efter vegansk palak paneer! Men undrar över två saker. 1) När ni skriver koriander – är det den malda eller den färska. Rätt olika grejer, ju. Och 2) när det står kardemumma i listan men sen nämns den inte bland kryddorna som ska slängas i … ska man slänga i den i alla fall eller inte?

 6. Hej!
  ..och tack för alla H Ä R L I G A recept! 😉

  En fråga: det här med konservburk? Ett litet öra har fått för sig att det bildas gifter i mat som förvaras i konservburkar o att en därför ska undvika detta?
  Har ni ngt på detta ämne?

 7. Vad motsvarar ett paket spenat?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Ungefär 400 gram brukar bli bra. Vi har ändrat i texten nu så att det blir tydligare för alla!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.