Quinoa pad med marinerad tempeh – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Quinoa pad med marinerad tempeh

fav

Idag lagar vi karateproffset Sabina Lääveris quinoa pad med marinerad tempeh. Om ni undrar vem Sabina är kan ni a) lyssna på avsnitt 32 av Food Pharmacy-podden här, b) läsa vår intervju med henne här eller c) inspireras av Sabinas kost- och träningsdagbok här. Men den snabba sammanfattningen av allt som vi hittills har lärt oss av Sabina är att elitidrott och vegetarisk kost funkar alldeles utmärkt ihop.

Kao pad eller thailändskt wokat ris har du säkert ätit förut, men idag serverar vi Sabinas variant med quinoa och tempeh. Tempeh är en sorts fermenterade sojabönor som används mycket i det indonesiska köket, men är du sugen på något annat hälsar Sabina att det går precis lika bra att laga paden på till exempel durrakorn och tofu.

Ja men då så. Då kör vi. Hela receptet hittar du som vanligt längst ner.

Vi börjar med instruktionerna! 

Börja med att koka upp quinoan med kokosmjölken och låt koka till vätskan absorberats. Låt svalna helt. Du kan med fördel göra detta i förväg.

Riv rödkål och lägg i en bunke tillsammans med äppelcidervinäger och saften från 1/2 lime. Blanda runt då och då tills servering.

Skär tempeh i bitar och stek tills den fått en gyllene färg på alla sidor. Blanda sedan tamarisoja och sesamoljan i en skål och låt den stekta tempehn marineras i såsen.

Hacka löken och vitlöken och stek tillsammans med sambal oelek i kokosolja. Riv morötter och valfri kål grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med löken. Häll sedan ner quinoa som hunnit svalna och rör runt. Knäck äggen och rör runt till quinoan känns fast. Smaksätt med fisksås. Vänd i mungböngroddarna i slutet så att de fortfarande är krispiga vid servering.

Servera quinoan med den marinerade tempehn och den syrade rödkålen. Toppa med cashewnötter, massa koriander, lime och styla med perfekt skrynklad smutsrosa Food Pharmacy-handduk.

Och japp, den perfekt rosa kökshandduken finns förstås att köpa i shoppen.

Print

Quinoa Pad med marinerad tempeh

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 dl vit quinoa

2 dl kokosmjölk

2 dl vatten

salt

2 förpackningar tempeh

1 msk sesamolja

2 msk tamarisoja

kokosolja utan smak att steka i

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tsk sambal oelek

2 rivna morötter

3 dl valfri riven kål

3 dl mungbönsgroddar

1 msk fisksås (kan uteslutas)

2 ägg (kan uteslutas)

kokosolja utan smak att steka i

ev. salt

Snabbsyrad rödkål:

200 g rödkål

1/2 lime

1/2 dl raw ekologisk äppelcidervinäger

Tillbehör:

2 dl naturella cashewnötter

1 kruka koriander

limeklyftor

Instruktioner

Börja med att koka upp quinoan med kokosmjölken och låt koka till vätskan absorberats. Låt svalna helt. Du kan med fördel göra detta i förväg.

Riv rödkål och lägg i en bunke tillsammans med äppelcidervinäger och saften från lime. Blanda runt då och då tills servering. Skär tempeh i bitar och stek tills den fått en gyllene färg på alla sidor. Blanda sedan tamarisoja och sesamoljan i en skål och låt den stekta tempehn marineras i såsen.

Hacka löken och vitlöken och stek tillsammans med sambal oelek i kokosolja. Riv morötter och valfri kål grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med löken. Häll sedan ner quinoa som hunnit svalna och rör runt. Knäck äggen och rör runt till quinoan känns fast. Smaksätt med fisksås. Vänd i mungböngroddarna i slutet så att de fortfarande är krispiga vid servering.

Servera quinoan med den marinerade tempehn och den syrade rödkålen. Toppa med cashewnötter, massa koriander och lime

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Ser gott ut, måste testa. Jag har en fråga jag har letat efter kung markattas temphe i många butiker i Stockholm. Hittar inte den någonstans alls ( alltså drt märket) Har ni något tips kring vart i Stockholm man kan köpa den?
  Hälsningar
  Anna

  1. Julia Axelsson skriver:

   Hej Anna,

   Vi vet att den bla. finns på Hemköp i Hornstull samt andra välsorterade matbutiker som har större veganska utbud. Kolla Ica Liljeholmen eller varför inte Ica Sickla. Lycka till!

 2. caroline skriver:

  Hej Anna
  ICA liljeholmen har stort utbud av Tempeh. Både i kyldisk och i frysdisk och från fler varumärken än markatta. Rek den butiken stort, även personalen har bra insyn i veganska produkter. Är det så att man saknar något kan man prata med dem om de kan handla in det. Jag har frågat vid två tillfällen och de har löst det.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.