fbpx

Recept

Post image

Decembers bästa saffranskaka

Det här receptet publicerades först i SvD Perfect Guide.

För några dagar sedan knackade två grannbarn på dörren. De berättade entusiastiskt att de höll på att baka lussekatter men att sockret tagit slut. Kunde de snälla få låna lite socker av oss?

“Absolut!”, svarade vi och hämtade ivrigt några dadlar från köket. Säga vad man vill om barnens reaktion, men den var i alla fall samstämd. Med perfekt tajming sträckte de ut varsin lång tunga, skakade intensivt på sina små hjässor och rusade ner för trappan.

Barnen har vi gett upp hoppet om, men för dig kan vi berätta att vi hittat världens bästa recept på saffranskaka. Den här kommer vi göra både 1 och 44 gånger i december. Den är gjord på mandelmjöl och sötad med du vet vad. Dock fritt fram att dra ner på mängden dadlar – ju mindre socker du äter, desto mindre krävs för att du ska känna söt smak.

Food Pharmacys saffranskaka
(1 kaka)

3 ägg
15 dadlar
3 dl mandelmjöl
0,5 dl vatten
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 paket saffran

Sätt ugnen på 125 grader. Smörj en liten kakform med kokosolja. Mixa samman allt till en jämn smet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Klart!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden, ta en titt i vår shop och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. 0,5 vatten – dl? Msk? Tack 🙂

  2. Camomilla skriver:

    Har ni prövat att ersätta äggen med aquafaba? Vad tror ni om det?

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.