fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Ett stort glas god jul med pepparkakssmul

Julen står som bekant för dörren och i år tycker vi att det är HÖG TID för en betydligt lugnare HÖGTID än vanligt (japp, en medvetet fyndig formulering). Och ett alldeles utmärkt sätt att ta det lugnt på är att börja själva njutandet i tid. Ni vet ju själva hur snabbt julen springer förbi – innan vi hinner svälja den sista brysselkålen är det dags att avlägga nyårslöftet, grädda våfflor och måla påskägg. Det är åtminstone så det känns.

För att hinna njuta så mycket som möjligt av årets julhelg gör vi därför ingen adventssmoothie eller ens luciasmoothie idag, utan en regelrätt julsmoothie toppad med pepparkakssmul. Den är precis så god som du tror och smakar som ett stort glas god jul.

Julsmoothie med pepparkakssmul
(1 stort glas)

2 1/2 dl osötad mandel- eller havremjölk
1 litet äpple
3 dadlar
10 cashewnötter
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kanel
en nypa salt

Pepparkakssmul:
2 dadlar
2 msk ekologiska mandlar
1/2 tsk pepparkakskrydda (recept finns här)
en nypa salt

Mixa alla ingredienser till pepparkakssmulet med en stavmixer (ett bra tips är att först köra de torra ingredienserna i några sekunder, innan du lägger i dadlarna). Blanda sedan ner alla ingredienserna till smoothien i din high speed blender och kör tills det blir alldeles slätt.

Häll upp din julsmoothie i ett stort glas och toppa med pepparkakssmul. Stoppa i ett sugrör (köp våra ekologiska bambusugrör här) och njut hela vägen fram till jul.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden, ta en titt i vår shop och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Julsmoothie med pepparkakssmul

 • By : Food Pharmacy
 • Servings : 1 glas 1x
Scale

Ingredients

2 1/2 dl osötad mandel- eller havremjölk

1 litet äpple

3 dadlar

10 cashewnötter

1 krm vaniljpulver

1/2 tsk kanel

En nypa salt

Pepparkakssmul:

2 dadlar

2 msk ekologiska mandlar

1/2 tsk pepparkakskrydda

en nypa salt

Instructions

Mixa alla ingredienser till pepparkakssmulet med en stavmixer (ett bra tips är att först köra de torra ingredienserna i några sekunder, innan du lägger i dadlarna). Blanda sedan ner alla ingredienserna till smoothien i din blender och kör tills det blir alldeles slätt.

Häll upp din julsmoothie i ett stort glas och toppa med pepparkakssmul. Stoppa i ett sugrör och njut hela vägen fram till jul.

Dela

Kommentarer

 1. Men hej, kan inte ni börja sälja sån där äkta kanel i er shop? 😀 det finns ju liksom inte på vanlig matbutik (inte där jag bor iaf)

 2. Kristin skriver:

  Jag köper min från Apoteas webbshop!

 3. Marita Gill skriver:

  Vad använder ni för pepparkakor??
  Har ni provat BÄRTA ännu?
  Världens gödaste hamburgare gjord på svenska Ärtor från Öland.Tillverkas i Karlshamn.Mums

 4. Men herregud vad god den var! Har lust att göra en hel kanna och bjuda hela släkten på julafton!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.