fbpx

Recept

Post image

Lyxig saffransglass med pepparkakssmul och apelsin

Det viktigaste är inte vad du äter mellan jul och nyår utan vad du äter mellan nyår och jul. Med det sagt är vi ändå på ständig jakt efter goda julrecept som tillfredsställer både dig, dina släktingar och dina goda bakterier i tarmen.

Idag tänkte vi till exempel frossa i något så lyxigt som saffransglass. Japp, du hörde rätt. Saffran + glass = mycket mer sant än du tror. Vi gör nästan alltid våra glassar på gröna bananer eftersom de innehåller mer fibrer än gula (som i sin tur innehåller mer socker). Och med gröna menar vi alltså inte en speciell sorts exotisk banansort, utan helt enkelt omogna bananer.

Fast det där är ju old news för dig som läst våra böcker.

Lyxig saffransglass med pepparkakssmul och apelsin
(2 portioner)

2 stora gröna bananer, frysta i bitar
2 dl frusen mango

0,5 g saffran
en skvätt växtbaserad mjölk
1 apelsin
dubbel sats pepparkakssmul enligt recept här

Tryck ner de frysta bananbitarna, saffran och mjölken i en high speed blender (förslagsvis den här) och mixa tills du har en slät glass. Anpassa mängden vätska vid behov, men kör inte så länge att glassen blir varm och smälter. Lägg upp i två fins glas eller skålar. Filéa en apelsin och toppa tillsammans med pepparkakssmulet. En portion till dig, och en portion till tomten.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.