Lyxig saffransglass med pepparkakssmul och apelsin – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Lyxig saffransglass med pepparkakssmul och apelsin

fav

Det viktigaste är inte vad du äter mellan jul och nyår utan vad du äter mellan nyår och jul. Med det sagt är vi ändå på ständig jakt efter goda julrecept som tillfredsställer både dig, dina släktingar och dina goda bakterier i tarmen.

Idag tänkte vi till exempel frossa i något så lyxigt som saffransglass. Japp, du hörde rätt. Saffran + glass = mycket mer sant än du tror. Vi gör nästan alltid våra glassar på gröna bananer eftersom de innehåller mer fibrer än gula (som i sin tur innehåller mer socker). Och med gröna menar vi alltså inte en speciell sorts exotisk banansort, utan helt enkelt omogna bananer.

Fast det där är ju old news för dig som läst våra böcker.

Print

Lyxig saffransglass med pepparkakssmul och apelsin

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 stora gröna bananer, frysta i bitar

2 dl frusen mango

1/2 g saffran

1/2 dl växtbaserad mjölk

1 apelsin

2 satser pepparkakssmul

Instruktioner

Tryck ner de frysta bananbitarna, saffran och mjölken i en high speed blender och mixa tills du har en slät glass. Anpassa mängden vätska vid behov, men kör inte så länge att glassen blir varm och smälter. Lägg upp i två fins glas eller skålar. Filéa en apelsin och toppa tillsammans med pepparkakssmulet. En portion till dig, och en portion till tomten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.