Frölimpa med mungbönor – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Frölimpa med mungbönor

fav

Vi skriver ju som bekant på en ny bok med Bonnier Fakta (lyssna bums på förra veckans poddavsnitt #65 om du vill veta mer), och när vi var uppe på förlaget senast så smög vår förläggare Cilla till oss en bok som heter Baka med bönor av författaren Lina Wallentinson.

Alltså guuud, vilken spännande bok! På bara några veckor har vi lärt oss att man kan smyga ner baljväxter i stort sett vad som helst: kakor, bröd och granola. Stor inspiration till alla näringsjägare där ute! Ändå inte helt övertygad? Häng med och prova receptet här nedanför!

Frölimpa med bönor & kummin
(1 bröd)

1 dl torkade mungbönor (90 g)
1 msk kumminfrön
2 dl solrosfrön
1 1/2 dl linfrön
1 dl mandel
2 dl havregryn (70 g)
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten eller minst 12 timmar. Häll av, skölj och låt dem rinna av väl. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt bönorna och rör runt. Blanda vattnet med honungen och oljan och häll över fröblandningen. Rör till en tjock det och tryck ner i en bakplåtsklädd brödform (cirka 1 1/2 liter). Låt brödet vila i cirka 3 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Passa mot slutet så att det inte blir bränt. Låt svalna helt innan du hugger in på det.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Frölimpa med bönor & kummin

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 limpa 1x
Scale

Ingredienser

1 dl torkade mungbönor

1 msk kumminfrön

2 dl solrosfrön

1 1/2 dl linfrön

1 dl mandel

2 dl havregryn

2 msk chiafrön

3 msk fiberhusk

2 tsk salt

3 dl kallt vatten

1 msk honung

3 msk olivolja

Instruktioner

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten eller minst 12 timmar. Häll av, skölj och låt dem rinna av väl. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt bönorna och rör runt. Blanda vattnet med honungen och oljan och häll över fröblandningen. Rör till en tjock det och tryck ner i en bakplåtsklädd brödform (cirka 1 1/2 liter). Låt brödet vila i cirka 3 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Passa mot slutet så att det inte blir bränt. Låt svalna helt innan du hugger in på det.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.