Två sorters kikärtspizza (med ärtpesto och zucchini samt långkörda tomater och paprika) – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Två sorters kikärtspizza (med ärtpesto och zucchini samt långkörda tomater och paprika)

fav

Varmt välkommen till det nya året. Visst känns det bra med en nystart? Vi vaknade fulla av energi och blickade ut över barmark (i Stockholm regnade snön bort i natt) med kurrande magar. Vad passar då bättre än en kikärtspizza som hela kroppen gillar undrar du? Det undrar vi också. Så därför är det just det vi snor ihop idag. Vi börjar med vår fantastiska pizzabotten och fortsätter sedan med två olika förslag på topping.

Print

Pizzabotten

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 Pizzabotten 1x
Scale

Ingredienser

3 dl kikärtsmjöl

2 dl vatten

1 tsk oregano

1 tsk basilika

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser medan du väntar på att ugnen blir varm. Låt degen svälla i 10 minuter och bred sedan ut pizzasmeten på bakplåtspapper med en sked. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills bottnarna fått färg.

Och nu slänger vi oss över till toppingen!

Print

Pizza med ärtpesto och zucchini

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 Pizza 1x
Scale

Ingredienser

2 dl gröna ärtor

2 nävar basilika

1 vitlök

1 tsk salt

1 tsk chiliflakes

1 zucchini

1 rödlök

1 näve färsk basilika

1 näve pinjenötter

2 tsk torkad oregano

Instruktioner

Koka ärtorna och låt svalna en aning. Tillsätt basilika, vitlök, salt och chiliflakes och kör i blander/mixer till en röra. Bred ut på pizzorna och garnera med skivad zucchini, skivad rödlök, pinjenötter och färsk basilika. In i ugnen i 20 minuter eller tills zucchinin fått färg. Toppa med färsk basilika och torkad oregano.

Print

Pizza med långkörda tomater och paprika

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 Pizza 1x
Scale

Ingredienser

2 förpackningar körsbärstomater

3 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 spetspaprika

1 rödlök

1 näve färsk basilika

2 tsk torkad oregano

Instruktioner

Rosta tomaterna med olivolja och vitlöken i ugn på 150 grader tills mosiga. Mixa till en tomatsås och bred ut på pizzorna. Skiva paprikan och rödlöken och garnera pizzorna med. Kör i ugnen på 20 minuter tills paprikan blivit mjuk. Toppa med färsk basilika och torkad oregano.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.