fbpx

Recept

Post image

Två sorters kikärtspizza (med ärtpesto och zucchini samt långkörda tomater och paprika)

Varmt välkommen till det nya året. Visst känns det bra med en nystart? Vi vaknade fulla av energi och blickade ut över barmark (i Stockholm regnade snön bort i natt) med kurrande magar. Vad passar då bättre än en kikärtspizza som hela kroppen gillar undrar du? Det undrar vi också. Så därför är det just det vi snor ihop idag. Vi börjar med vår fantastiska pizzabotten och fortsätter sedan med två olika förslag på topping.

Pizzabotten
(1 stor eller flera små)

3 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk basilika

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser medan du väntar på att ugnen blir varm. Låt degen svälla i 10 minuter och bred sedan ut pizzasmeten på bakplåtspapper med en sked. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills bottnarna fått färg.

Och nu slänger vi oss över till toppingen!

Pizza med ärtpesto och zucchini

2 dl gröna ärtor
2 nävar basilika
1 vitlök
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
1 zucchini
1 rödlök
1 näve färsk basilika
1 näve pinjenötter
2 tsk torkad oregano

Koka ärtorna och låt svalna en aning. Tillsätt basilika, vitlök, salt och chiliflakes och kör i blander/mixer till en röra. Bred ut på pizzorna och garnera med skivad zucchini, skivad rödlök, pinjenötter och färsk basilika. In i ugnen i 20 minuter eller tills zucchinin fått färg. Toppa med färsk basilika och torkad oregano.

 Pizza med långkörda tomater och paprika

2 förpackningar körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 spetspaprika
1 rödlök
1 näve färsk basilika
2 tsk torkad oregano

Rosta tomaterna med olivolja och vitlöken i ugn på 150 grader tills mosiga. Mixa till en tomatsås och bred ut på pizzorna. Skiva paprikan och rödlöken och garnera pizzorna med. Kör i ugnen på 20 minuter tills paprikan blivit mjuk. Toppa med färsk basilika och torkad oregano.


Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

 1. Linda Lundgren skriver:

  Testade pizzan med paprika och löktopping ikväll. Så god!! Och enklare pizzadeg får man ju leta efter!

 2. Vår pizzabotten blev helt platt! Och ganska soggig tyvärr. Dessutom tror jag att man behöver lite salt för att balansera tomaterna

  1. Julia Axelsson skriver:

   Aj aj! Lät du den jäsa och körde du den i ugnen en stund innan du la på garneringen?

 3. Hei. Jeg kunne ikke finne kikertmel. Er det noe annet jeg kan bruke isteden?

  1. Julia Axelsson skriver:

   Du kan testa att baka på bovetemjöl!

 4. Supergott men vår botten fastnade helt i plåten, den satt som sten när pizzan var klar och vi fick skrapa av pizzabitarna med sked… vi använde bakplåtspapper, lät degen jäsa osv. Vad kan ha blivit fel? Tack på förhand!

  1. Anna Lindelöw skriver:

   Ojdå, det var märkligt! Testa att olja pappret lite lätt nästa gång kanske?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.