fbpx

Recept

Post image

Dagens Outfit: Majrova

Idag har vi på oss svarta hotpants, gul magtröja och blå midjeväska med en majrova i. Stackars majrovan är lite förbisedd men faktum är att det är en av de äldsta rotfrukterna som vi har här i norden. Plutten! Den är rik på C-vitamin och kan ätas både rå och tillagad. Om du föredrar den rå är ett tips att riva den till råkost eller hyvla den tunt och ha i sallader och vill du istället tillaga den så gör det varsamt så att majrovan behåller sin extremt goda krispighet.

Vi vill gärna hylla våra nordiska doldisar så här kommer ett superenkelt middagstillbehör med majrovan som huvudroll.

Ugnsrostad majrova med fänkål-och timjan
(4 pers)

1 majrova inkl blad
1 fänkål
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
1 msk olivolja
1 tsk ekologisk honung
Salt

Skär majrovan, fänkålen och löken i bitar och lägg i en gjutjärnsgryta eller i en ugnsfast plåt. Blanda olivoljan och honungen och häll över grönsakerna. Toppa med färsk timjan, vitlöksklyftorna och salt. Tillaga på 125 grader i 1h och servera med en bönsallad, en bit fisk eller varför inte en god hummus.

Glöm inte bladen!
Eftersom man kan äta allt på majrovan (även bladen) så skulle man kunna kalla den för en zero waste-grönsak.

Dela

Kommentarer

  1. Hej,
    Jag har en fråga, något jag funderat på länge. Ni rekommenderar ju att man låter sina rotfrukter svalna efter tillagning innan man äter de.
    Om jag preppar matlådor tex en linsgryta med sötpotatis/potatis, bör jag då äta mina matlådor kalla resten av veckan eller är det ok att mikra maten på jobbet?

    Tack på förhand,
    Amanda

    1. Julia Axelsson skriver:

      Hej Amanda! Bra fråga – vi undviker micro och om något behövs värmas upp gör vi det gärna i ugn eller på en spis på snäll värme.

  2. Antonia skriver:

    Hm, ska det vara rosmarin som det står eller timjan (för visst är det väl timjan) som bilden visar? 🤔 eller har jag bara överanalyserat, haha!

    1. Julia Axelsson skriver:

      Vi snurrade till det lite för oss själva, vi hade full fokus på majrovan. Det ska vara färsk timjan!

  3. Anna Tykesson skriver:

    Känns lite overkligt att hitta nordisk majrova i början på februari. Speciellt om det ska vara fräscha blad på den. Morötter, lök, palsternacka, rödbetor och kålrot känns mer säsong nu, eftersom de går att lagra.

  4. Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill) skriver:

    Skäms lite, men fick googla hur en majrova ser ut… 🙈

  5. Så himla smaskigt! Strödde valnötter och pumpakärnor ovanpå och rev sedan parmesan över, det blev min middag!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.