Dagens Outfit: Majrova – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Dagens Outfit: Majrova

fav

Idag har vi på oss svarta hotpants, gul magtröja och blå midjeväska med en majrova i. Stackars majrovan är lite förbisedd men faktum är att det är en av de äldsta rotfrukterna som vi har här i norden. Plutten! Den är rik på C-vitamin och kan ätas både rå och tillagad. Om du föredrar den rå är ett tips att riva den till råkost eller hyvla den tunt och ha i sallader och vill du istället tillaga den så gör det varsamt så att majrovan behåller sin extremt goda krispighet.

Vi vill gärna hylla våra nordiska doldisar så här kommer ett superenkelt middagstillbehör med majrovan som huvudroll.

Ugnsrostad majrova med fänkål-och timjan
(4 pers)

1 majrova inkl blad
1 fänkål
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
1 msk olivolja
1 tsk ekologisk honung
Salt

Skär majrovan, fänkålen och löken i bitar och lägg i en gjutjärnsgryta eller i en ugnsfast plåt. Blanda olivoljan och honungen och häll över grönsakerna. Toppa med färsk timjan, vitlöksklyftorna och salt. Tillaga på 125 grader i 1h och servera med en bönsallad, en bit fisk eller varför inte en god hummus.

Glöm inte bladen!
Eftersom man kan äta allt på majrovan (även bladen) så skulle man kunna kalla den för en zero waste-grönsak.

Print

Ugnsrostad majrova med fänkål-och timjan

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 majrova inkl blad

1 fänkål

2 gula lökar

34 vitlöksklyftor

1 kruka färsk timjan

1 msk olivolja

1 tsk ekologisk honung

Salt

Instruktioner

Skär majrovan, fänkålen och löken i bitar och lägg i en gjutjärnsgryta eller i en ugnsfast plåt. Blanda olivoljan och honungen och häll över grönsakerna. Toppa med färsk timjan, vitlöksklyftorna och salt. Tillaga på 125 grader i 1h och servera med en bönsallad, en bit fisk eller varför inte en god hummus.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.