Idévärldens vegetariska lasagne – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Idévärldens vegetariska lasagne

fav

Det här favoritreceptet kommer från vår kokbok så du som redan har investerat i en sådan får väl bortse från det här inlägget? Fast … Å andra sidan kanske det här funkar som en lite påminnelse om hur god den här lasagnen är? Det kanske var ett tag sedan du lagade den nu? Eller, så har du tänkt flera gånger att du ska prova den men inte kommit till skott?

Då, kära vän, är tiden äntligen inne.

Print

Idévärldens vegetariska lasagne

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

100 gram soltorkade tomater i olja, avrunna

1 förpackning fast naturell tofu

1 dl valnötter

1 kruka basilika

1 msk tamarisoja

2 auberginer

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk kallpressad kokosolja

2 förpackningar krossade tomater

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkade oregano

1 tsk torkad basilika

2 tsk äppelcidervinäger

örtsalt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skär tomaterna i mindre bitar. Häll av tofun och pressa ut vattnet. Mixa tomater och valnötskärnor till ett smul, tillsätt tofu och tamari och pulsa till en bitig “färs”. Tillsätt det mesta av basilikan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger.

Skiva auberginerna mycket tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Koka vatten i en kastrull. Ånga auberginskivorna i en sil under lock i två minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.

Värm ugnen till 100 grader. Lägg en skedfärs längst ner på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg alla rullarna i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm lökhacket försiktigt i en panna med lite olja. Tillsätt tomatkrosset de torkade örterna och vinägern. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Häll tomatkoket över auberginerullarna.

Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginerullarna blivit mjuka och tomatsåsen har en ljummen temperatur. Färdigt!

Anteckningar

TIPS!

Pumpaparmesan! Det här är lite överkurs men vi själva älskar att mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk näringsjäst (kan uteslutas), 1/2 vitlöksklyfta, 1 msk kallpressad oolivolja och 2 krm flingsalt till ett smul och strö över lasagnen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.