Idévärldens vegetariska lasagne – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Idévärldens vegetariska lasagne

fav

Det här favoritreceptet kommer från vår kokbok så du som redan har investerat i en sådan får väl bortse från det här inlägget? Fast … Å andra sidan kanske det här funkar som en lite påminnelse om hur god den här lasagnen är? Det kanske var ett tag sedan du lagade den nu? Eller, så har du tänkt flera gånger att du ska prova den men inte kommit till skott?

Då, kära vän, är tiden äntligen inne.

Print

Idévärldens vegetariska lasagne

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

100 gram soltorkade tomater i olja, avrunna

1 förpackning fast naturell tofu

1 dl valnötter

1 kruka basilika

1 msk tamarisoja

2 auberginer

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk kallpressad kokosolja

2 förpackningar krossade tomater

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkade oregano

1 tsk torkad basilika

2 tsk äppelcidervinäger

örtsalt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skär tomaterna i mindre bitar. Häll av tofun och pressa ut vattnet. Mixa tomater och valnötskärnor till ett smul, tillsätt tofu och tamari och pulsa till en bitig “färs”. Tillsätt det mesta av basilikan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger.

Skiva auberginerna mycket tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Koka vatten i en kastrull. Ånga auberginskivorna i en sil under lock i två minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.

Värm ugnen till 100 grader. Lägg en skedfärs längst ner på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg alla rullarna i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm lökhacket försiktigt i en panna med lite olja. Tillsätt tomatkrosset de torkade örterna och vinägern. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Häll tomatkoket över auberginerullarna.

Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginerullarna blivit mjuka och tomatsåsen har en ljummen temperatur. Färdigt!

Anteckningar

TIPS!

Pumpaparmesan! Det här är lite överkurs men vi själva älskar att mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk näringsjäst (kan uteslutas), 1/2 vitlöksklyfta, 1 msk kallpressad oolivolja och 2 krm flingsalt till ett smul och strö över lasagnen.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Låter jättegott! Sätter på min “att-göra “.

 2. Något tips på vad man kan ha istället för tofu? Har en son som vägrar tofu 😫

 3. Pröva med halloumi el färskost som finns att köpa som paneer ost.
  I asiatiska butiker finns god paneer ost att köpa.
  Man kan även göra den själv. Lycka till! 😊☀

 4. Catarina skriver:

  Klok son! Ät inte sojaprodukter, ät artegen föda. Kött, fisk, ägg, grönsaker och bra naturliga fetter.

 5. Ja, gärna tips om man inte vill använda sig av tofu.

  1. Julia Axelsson skriver:

   Åh bara fantasin sätter gränser! Ha i bönor eller varför inte linser?

 6. Supergott recept! Jag hade inte valnötter så slängde i pumpakärnor istället, smakade också bra. Däremot slogs jag med att det vart väldigt vattnigt. Gjorde enligt recept så är nyfiken på hur ert resultat blev eller tips helt enkelt. Vill även passa på att tacka för en mycket intressant och informativ blogg/hemsida. Följer med nöje!

 7. Catarina skriver:

  Jättegott recept men jag upplevde som oerhört omständligt att tillaga tyvärr. Bara att få rätt tjocklek på auberginerna och sedan ånga dem perfekt var oerhört frustrerande och då är jag ändå erfaren i köket. Kräver nog en del övning att få till…

 8. Jättegod lasagne. 🙂 Jag och min väninna har gjort den flera gånger. Dock har vi använt glutenfria pastalasagneplattor istället för auberginer (eftersom min väninnas dotter inte gillar auberginer). Vi har använt ekologisk tofu. Vi äter veganskt, för vi vill inte bidra till varken djurplågeriet eller naturförstöringen (nästan 90 % av all sojaodling går till djurfoder, så det är definitivt inte mer miljövänligt att äta kött). Kan varmt rekommendera denna lasagne. 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.