Kärleksmums – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Kärleksmums

fav

Eftersom de senaste dagarna har gått i kärlekens tecken så kan vi lika gärna avrunda den här veckan med att baka den svenska klassikern kärleksmums. Receptet kommer från vår kokbok och har tagit nästan 30 år att utveckla. Från 80-talets variant med strösocker, kakao, ägg och vetemjöl till dagens recept med nötsmör och avokadofrosting. Idag vill vi nämligen som de sanna näringsjägare vi är inte längre bara stilla chokladsuget, utan dessutom få i oss antioxidanter, fibrer och bra fetter.

Print

Kärleksmumsbitar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 15 bitar 1x
Scale

Ingredienser

Botten:

2 dl blötlagda valnötter

2 dl färska dadlar (urkärnade)

1/2 dl raw kakao

1 msk valfritt nötsmör

1 nypa salt

1 tsk vatten

Frosting:

1 avokado

1 tsk vaniljpulver

1 msk kallpressad kokosolja

3 msk raw kakao

3 msk honung

1 dl riven kokos

Instruktioner

Mixa ingredienserna till botten. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den så jämnt du kan i en form och ställ in i frysen. Mixa avokadon, vanilj, kokosoljan, kakaon och honungen till en slät forsling. Bred över kakan och låt stelna i kylen i cirka 1 timme. Ta ut, strö över kokos och skär upp i små rutor.

Förlåt men raw kakao?
Vi försöker att alltid köpa raw kakao eftersom kakaobönorna har rostats hårt i den vanlig kakao.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.