fbpx

Recept

Post image

Kärleksmums

Eftersom de senaste dagarna har gått i kärlekens tecken så kan vi lika gärna avrunda den här veckan med att baka den svenska klassikern kärleksmums. Receptet kommer från vår kokbok och har tagit nästan 30 år att utveckla. Från 80-talets variant med strösocker, kakao, ägg och vetemjöl till dagens recept med nötsmör och avokadofrosting. Idag vill vi nämligen som de sanna näringsjägare vi är inte längre bara stilla chokladsuget, utan dessutom få i oss antioxidanter, fibrer och bra fetter.

Kärleksmumsbitar
(cirka 15 mumsbitar)

Botten:
2 dl blötlagda valnötter
2 dl färska dadlar (urkärnade)
1/2 dl raw kakao
1 msk valfritt nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten

Frosting:
1 avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallpressad kokosolja
3 msk raw kakao
3 msk honung
1 dl riven kokos

Mixa ingredienserna till botten. Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den så jämnt du kan i en form och ställ in i frysen.

Mixa avokadon, vanilj, kokosoljan, kakaon och honungen till en slät forsling. Bred över kakan och låt stelna i kylen i cirka 1 timme. Ta ut, strö över kokos och skär upp i små rutor.

Förlåt men raw kakao?
Vi försöker att alltid köpa raw kakao eftersom kakaobönorna har rostats hårt i den vanlig kakao.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Rebecka Westerberg skriver:

    Om man inte vill ha honung i glasyren:

    2 msk kallpressad kokosolja
    1/2 dl raw kakao
    3/4 dl vatten
    8 färska dadlar, urkärnade
    1 nypa oraffinerat havssalt eller bergssalt

    1. Smält kokosoljan i vattenbad
    2. Kör alla ingredienser i mixer

    Tror det kommer från Therese Elqkvists bok.

  2. Filippa S skriver:

    Men HUR gott lät inte detta?! 😍😍 Valnötter och kakao är ju en oslagbar kombination.

  3. Hej!
    Inte relaterat till inlägget, men jag undrar vad ni anser om näringsjäst, som t.ex kan användas som ett veganskt alternativ till ost. Bra/dåligt?

  4. Går det att använda mandlar istället för valnötter?

  5. Jag har precis läst ut boken Food Pharmacy
    och vill Tacka för den intressanta resan genom matlabyrinten!
    Den ger väldigt många idéer, men jag ska nöja mig med att följa några recept. Med vänlig hälsning, Karin

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.