Treveckorssallad – har du hört något så genialt? – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Treveckorssallad – har du hört något så genialt?

fav

Alltså, Zeina … Vi känner inte dig men känner du oss eller? Har du tjuvlyssnat på våra samtal, hackat dig in i vårt bokmanus eller hittat nyckeln till vår dagbok?

För hur visste du annars att en treveckorssallad är precis vad vi behöver just nu? Med valpar, barn, renoveringar och deadlines kan vi nämligen inte tänka oss något bättre just nu än en sallad med lång hållbarhet och som dessutom blir godare ju längre den får stå i kylen.

Helt i vår smak så stort tack, Zeina! Och helt i linje med vår nästa bok (som släpps augusti 2019).

Treveckorssallad
(cirka 10 portioner)

1 kg vitkål
800 g morötter
en halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika

Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
cirka 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

UPDATE! Originalreceptet innehåller dessutom 0,5 dl socker men det kan du skippa helt alt ha i en gnutta honung för sötman.

Strimla alla grönsaker (gärna med en mandolin) och lägg i en stor bunke. Koka upp alla ingredienserna till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda med lite mer salt eller vinäger om du känner för det. Täck noggrant och låt stå i kylen några timmar innan servering. Och bäst av allt – salladen håller sig i kylen i cirka 2-3 veckor!

Spana in Zeinas originalrecept här. Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

Print

Treveckorssallad

Tack Zeina för ett underbart recept!

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 kg vitkål

800 g morötter

1/2 purjolök

1 röd paprika

1 grön paprika

Dressing:

1 1/2 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)

1/2 dl rapsolja

1/2 dl olivolja

1 msk salladskrydda

1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Instruktioner

Strimla alla grönsaker (gärna med en mandolin) och lägg i en stor bunke. Koka upp alla ingredienserna till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda med lite mer salt eller vinäger om du känner för det. Täck noggrant och låt stå i kylen några timmar innan servering. Och bäst av allt – salladen håller sig i kylen i cirka 2-3 veckor!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.