Zero Waste-lunch à la Food Pharmacy – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Zero Waste-lunch à la Food Pharmacy

fav

Igår gjorde vi en kylskåpsrensning i vårt rosa kylskåp på Food Pharmacy och hittade massa spännande saker. Och eftersom mottot på kontoret är “0% waste, 100% lunch” så gjorde vi vad som förväntades av oss, nämligen lunch.

I kylskåpet hittade vi följande:

en halv blomkål
en halv sötpotatis
några trötta morötter
rödlök
en bit ingefära
två vitlöksklyftor
lite krasse
en kålrot
Annas havremjölk*

*Anna är alltså vår kollega och inte ett nytt varumärke

Detta kommer vi ju långt på! tänkte vi och öppnade skafferiet ur vilket vi plockade följande:

olivolja
vitvinsvinäger
torkad koriander
chiliflakes
kikärtsmjöl

salt
svartpeppar
pinjenötter

Så, vi började med att skära upp blomkålen i mindre bitar och sedan penslade vi den med en bladning av 2 msk olivolja, massa torkade koriander och chiliflakes samt strödde över 2 msk kikärtsmjöl som vi sedan blandade runt. Därefter skar vi sötpotatisen i större bitar och sedan körde vi allt tillsammans i ugnen på 150 grader i 45 minuter.

Medan vi väntade på att blomkålen skulle bli färdig passade vi på att ta oss an de trötta morötterna. Vi skar upp dem i större slattar och kokade dem tillsammans med två (2) vitlöksklyftor. När morötterna var mjuka nog hällde vi av vattnet och körde i blender tillsammans med den kokta vitlöken, en bit riven ingefära och två (2) msk havremjölk till en slät puré. Vi saltade och pepprade tills vi var belåtna.

Sedan var det dags att ge kålroten lite kärlek. Vi hyvlade den och rödlöken fint med mandolin, ringlade lite olivolja och två (2) msk vitvinsvinäger på och sist men inte minst så toppade vi med krasse!

Voilá, zero waste!

Vi toppade med lite pinjenötter och serverade med ett gott samvete.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.