Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekanötter – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekanötter

fav

Att ugnsrosta grönsaker i säsong är en genialisk ide för att a) din ugn gör mestadels av jobbet, och b) det funkar oavsett säsong – använd bara de grönsaker som finns tillgängliga. Och naturligtvis, c) ugnsrostade grönsaker är kalasgott. Den här rostade pumpan fungerar lika fint som ett grönt tillbehör på buffén som tillsammans med durra eller nakenhavre och en klutt krämig hummus.

Print

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekannötter

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 mindre muscatpumpor

400 gram grönkål

75 gram pekanötter

2 dl lingon

1/2 msk kallpressad rapsolja

Dijondressing:

1/2 dl dijonsenap (osötad)

1 dl kallpressad rapsolja

1/2 dl vatten

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk lönnsirap (frivilligt)

salt och svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta och skär pumporna i halvor, gröp ur fröna med hjälp av en sked (spara fröna för rostning senare!) och skär i bitar. Lägg pumporna på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 60-70 minuter (beroende på storlek) eller tills dess att pumpan är mjuk.

Skär bort den tjocka stjälken från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med olivolja och en nypa salt. Strimla kålen och pekannötterna över pumpan cirka 15 minuter innan du tar ut hela kalaset ur ugnen.

Sist men inte minst: dijondressingen. Mixa alla ingredienser och salta och peppra efter smak. Ringla dressingen över ugnsplåten och garnera med lingon. Voilà!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.