fbpx

Recept, Therese Elgquist

Post image

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekanötter

Att ugnsrosta grönsaker i säsong är en genialisk ide för att a) din ugn gör mestadels av jobbet, och b) det funkar oavsett säsong – använd bara de grönsaker som finns tillgängliga. Och naturligtvis, c) ugnsrostade grönsaker är kalasgott. Den här rostade pumpan fungerar lika fint som ett grönt tillbehör på buffén som tillsammans med durra eller nakenhavre och en klutt krämig hummus.

Rostad pumpa med grönkål, lingon, dijondressing och pekannötter
(4 portioner)

2 mindre muscatpumpor
400 gram grönkål
75 gram pekanötter
2 dl lingon
1/2 msk kallpressad rapsolja

Dijondressing:
1/2 dl dijonsenap (osötad)
1 dl kallpressad rapsolja
1/2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger 
1 tsk lönnsirap (frivilligt)
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta och skär pumporna i halvor, gröp ur fröna med hjälp av en sked (spara fröna för rostning senare!) och skär i bitar. Lägg pumporna på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 60-70 minuter (beroende på storlek) eller tills dess att pumpan är mjuk.

Skär bort den tjocka stjälken från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med olivolja och en nypa salt. Strimla kålen och pekannötterna över pumpan cirka 15 minuter innan du tar ut hela kalaset ur ugnen.

Sist men inte minst: dijondressingen. Mixa alla ingredienser och salta och peppra efter smak. Ringla dressingen över ugnsplåten och garnera med lingon. Voilà!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här. Kolla också in Therese senaste bok The new green protein här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.