Supershot med gurkmeja, ingefära och morot – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Supershot med gurkmeja, ingefära och morot

fav

Som de hungriga näringsjägare vi är föredrar vi oftast att äta mat framför att dricka shots och smoothies. Men de där dagarna då du helt enkelt inte får ihop alla dina näringsjägarpoäng (Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta 500 gram frukt och grönt per dag) så vill vi ändå slå ett slag för den här shoten.

Hemligheten är att göra en hel kanna på en gång, och sedan gå och skåpsupa när lusten faller på. Tveklöst ett bra sätt att få igång humöret och energin när behov uppstår.

Vi har inte unnat oss det själva än, men visst drömmer vi i smyg om att någon gång i livet investera i en riktig slow juicer. En vanlig råsaftscentrifug är förstås inte dumt det heller, men en slow juicer är extra snäll mot sakerna du juicar.

Print

Gurkmeja- och ingefärsshot med morot

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 flaska 1x
Scale

Ingredienser

50 gram färsk gurkmeja

250 gram färsk ingefära

2 morötter

2 citroner

2 apelsiner

5 dl vatten

1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tvätta och skrubba gurkmejan och ingefäran noggrant. Skrubba morötterna. Skala citrusfrukterna. Skär allt i mindre bitar och lägg i din juicer. Blanda den gyllene juicen med svartpeppar och vatten. Häll upp i en flaska och förvara i kylen, den håller fint i minst 7 dagar. Skaka före servering!

Anteckningar

TIPS!

Ta hand om planeten! Börja med att juica morötterna och spara fiberresterna. Frys in eller lägg direkt i din kaksmet, sconesdeg eller morotssoppa!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej
  Jag har fått lära mig att gurkmeja måste blandas med olja och värmas upp för att kroppen ska kunna ta upp dess goda egenskaper. Är det bara nys?

 2. Ulrica skriver:

  Hej!
  Måste man ha en juicer? Går det bra med vanlig mixer och sen hålla genom en sil?

 3. Jag har brukat göra en liknande shot med ingefära, citron och lite honung, den fungerar väldigt bra som uppväckning på morgonen! Den är även gjord utan slowjuicer eller centrifug så det var enkelt i litet kök. Tyvärr ska man tydligen inte få i sig så mycket ingefära när man är gravid och nu försöker jag hitta något som piggar upp på morgonen utan att ha med ingefära. Har ni (eller någon annan) några tips?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.