Supershot med gurkmeja, ingefära och morot – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Supershot med gurkmeja, ingefära och morot

fav

Som de hungriga näringsjägare vi är föredrar vi oftast att äta mat framför att dricka shots och smoothies. Men de där dagarna då du helt enkelt inte får ihop alla dina näringsjägarpoäng (Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta 500 gram frukt och grönt per dag) så vill vi ändå slå ett slag för den här shoten.

Hemligheten är att göra en hel kanna på en gång, och sedan gå och skåpsupa när lusten faller på. Tveklöst ett bra sätt att få igång humöret och energin när behov uppstår.

Vi har inte unnat oss det själva än, men visst drömmer vi i smyg om att någon gång i livet investera i en riktig slow juicer. En vanlig råsaftscentrifug är förstås inte dumt det heller, men en slow juicer är extra snäll mot sakerna du juicar.

Print

Gurkmeja- och ingefärsshot med morot

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 flaska 1x
Scale

Ingredienser

50 gram färsk gurkmeja

250 gram färsk ingefära

2 morötter

2 citroner

2 apelsiner

5 dl vatten

1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tvätta och skrubba gurkmejan och ingefäran noggrant. Skrubba morötterna. Skala citrusfrukterna. Skär allt i mindre bitar och lägg i din juicer. Blanda den gyllene juicen med svartpeppar och vatten. Häll upp i en flaska och förvara i kylen, den håller fint i minst 7 dagar. Skaka före servering!

Anteckningar

TIPS!

Ta hand om planeten! Börja med att juica morötterna och spara fiberresterna. Frys in eller lägg direkt i din kaksmet, sconesdeg eller morotssoppa!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.