Torkade äppelchips med kanel och kardemumma – Food Pharmacy

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Torkade äppelchips med kanel och kardemumma

fav

Idag är det äntligen fredag och vi slänger med Therese Elgquists hjälp ihop världens godaste och enklaste fruktgodisar (som dessutom lagar sig själva i ugnen). De passar lika utmärkt till helgmyset som till mellanmålet – eller varför inte i en hemgjord frukostgranola? Oändliga möjligheter, som ni förstår.

Print

Torkade äppelchips med kanel och kardemumma

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : ju mer äpplen, desto mer chips

Ingredienser

Äpplen, gärna olika varianter

Citronjuice

Malen kanel/kardemumma/ingefära

Instruktioner

Värm ugnen till 50 grader. Skär äpplena mycket tunt på bredden, gärna med en mandolin. Ju tunnare skivor ju snabbare torkar de i ugnen, men ca 2-3 mm brukar vara ett bra mått. Doppa skivorna i citronjuice och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Pudra med kanel, kardemumma och ingefära, och ställ in i ugnen. Torka äppelskivorna i ugnen över natten, i ca 8-10 timmar eller tills de är helt torra. Låt gärna dörren stå lite på glänt så att ångan kan leta sig ut (vik ihop en handduk och sätt den i dörren). Förvara äppelchipsen i en glasburk med tätslutande lock.

Anteckningar

TIPS!

Köp en mandolin! En mandolin är kort och gott ett toppenredskap, inte minst när du vill ha perfekta äppelskivor till dina äppelchips eller skära tunna skivor av exempelvis betor, zucchini eller fänkål. Gott att blanda ner i sallader och fint som dekoration!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Sofia skriver:

    Ju tunnare skivor desto* snabbare, har hört samma fel i podden så tipstips!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.