fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Enkel auberginpasta med gröna hemligheter som hela familjen tycker om

Sponsrat inlägg i samarbete med Mat.se

På tal om att bli bättre på att ta hjälp av vårt näringsjägarcommunity (skrev ett långt inlägg om hur tacksamma vi är här om du missade) …

För några veckor sedan fick vi ett meddelande från en entusiastisk läsare som a) lät hälsa att hon hade köpt vår ånginsats och b) hade provat att ånga aubergine med synnerligen bra resultat.

Strålande, tänkte vi som tycker att just aubergine kan vara lite svårt att få till, låt oss ånga aubergine och göra en enkel vardagspasta som hela familjen tycker om. Har du ingen ånginsats så behöver du inte deppa ihop för den sakens skull, det går också bra att koka upp lite vatten på botten i en kastrull, lägga auberginen i ett durkslag och sedan på med ett lock. Med det sagt vill vi verkligen slå ett slag för vår ånginsats som är den bästa vi provat i kategorin (och vill du läsa mer om den så lovordade vi ju den här på bloggen så sent som i tisdags).

Men nu till det allra bästa: om du vill laga receptet nedan så kan du klicka här och beställa hem allt hem till dörren från Mat.se. Om du dessutom anger koden FOODPHARMACY så får du 200 kr rabatt vid köp över 700 kr (gäller för nya kunder). Erbjudandet gäller till och med 30 juni men varför vänta så länge?

Enkel auberginepasta
(4 portioner)

2 aubergine
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl hackade tomater
2 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
0,5 dl färsk basilika + till garnering
2 zucchini (istället för pasta för den som vill)

Skär auberginen i rätt tunna slantar.

Lägg dem i en ånginats/durkslag, koka upp lite vatten i en kastrull och ånga auberginen tills den blir mjuk.

Upphetta löken och vitlöken snällt i en kastrull med lite olja tills den blir mjuk. Addera tomaterna och kryddorna.

Låt småputtra tills såsen har tjocknat lite. Och lägg sist men inte minst i den ångade auberginen. Sänk plattan till lägsta nivån.

Koka upp pasta eller riv dina zucchininudlar med en juliennestrimlare (du hittar vår här). Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad färsk basilika.

Gott gotti gott gott!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Fanny skriver:

    Tror ni menar att det är aubergine som ska skäras i slantar ? 😊 för övrigt supergott recept !

  2. Hanna skriver:

    Hej,

    Under första bilden menar ni väl aubergine?
    Tänkte bara dubbelkolla, blev så förvirrad först.

    1. Anna Lindelöw skriver:

      Det gör vi såklart! Ledsen för förvirringen, det är ändrat nu.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.