Enkel auberginepasta med gröna hemligheter som hela familjen tycker om

Recept, Betalt samarbete, Food Pharmacy

Post image
fav

Enkel auberginepasta med gröna hemligheter som hela familjen tycker om

fav

Sponsrat inlägg i samarbete med Mat.se

På tal om att bli bättre på att ta hjälp av vårt näringsjägarcommunity (skrev ett långt inlägg om hur tacksamma vi är här om du missade) …

För några veckor sedan fick vi ett meddelande från en entusiastisk läsare som a) lät hälsa att hon hade köpt vår ånginsats och b) hade provat att ånga aubergine med synnerligen bra resultat.

Strålande, tänkte vi som tycker att just aubergine kan vara lite svårt att få till, låt oss ånga aubergine och göra en enkel vardagspasta som hela familjen tycker om. Har du ingen ånginsats så behöver du inte deppa ihop för den sakens skull, det går också bra att koka upp lite vatten på botten i en kastrull, lägga auberginen i ett durkslag och sedan på med ett lock. Med det sagt vill vi verkligen slå ett slag för vår ånginsats som är den bästa vi provat i kategorin (och vill du läsa mer om den så lovordade vi ju den här på bloggen så sent som i tisdags).

Men nu till det allra bästa: om du vill laga receptet nedan så kan du klicka här och beställa hem allt hem till dörren från Mat.se. Om du dessutom anger koden FOODPHARMACY så får du 200 kr rabatt vid köp över 700 kr (gäller för nya kunder). Erbjudandet gäller till och med 30 juni men varför vänta så länge?

Enkel auberginepasta
(4 portioner)

2 aubergine
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl hackade tomater
2 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
0,5 dl färsk basilika + till garnering
2 zucchini (istället för pasta för den som vill)

Skär auberginen i rätt tunna slantar.

Lägg dem i en ånginats/durkslag, koka upp lite vatten i en kastrull och ånga auberginen tills den blir mjuk.

Upphetta löken och vitlöken snällt i en kastrull med lite olja tills den blir mjuk. Addera tomaterna och kryddorna.

Låt småputtra tills såsen har tjocknat lite. Och lägg sist men inte minst i den ångade auberginen. Sänk plattan till lägsta nivån.

Koka upp pasta eller riv dina zucchininudlar med en juliennestrimlare (du hittar vår här). Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad färsk basilika.

Gott gotti gott gott!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Enkel auberginepasta

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 aubergine

1 msk olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 dl hackade tomater

2 msk torkad oregano

1 tsk chiliflakes

1/2 dl färsk basilika + till garnering

2 zucchini (istället för pasta för den som vill)

Instruktioner

Skär auberginen i rätt tunna slantar.

Lägg dem i en ånginats/durkslag, koka upp lite vatten i en kastrull och ånga auberginen tills den blir mjuk.

Upphetta löken och vitlöken snällt i en kastrull med lite olja tills den blir mjuk. Addera tomaterna och kryddorna.

Låt småputtra tills såsen har tjocknat lite. Och lägg sist men inte minst i den ångade auberginen. Sänk plattan till lägsta nivån.

Koka upp pasta eller riv dina zucchininudlar med en juliennestrimlare. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad färsk basilika.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Fanny skriver:

    Tror ni menar att det är aubergine som ska skäras i slantar ? 😊 för övrigt supergott recept !

  2. Hanna skriver:

    Hej,

    Under första bilden menar ni väl aubergine?
    Tänkte bara dubbelkolla, blev så förvirrad först.

    1. Anna Lindelöw skriver:

      Det gör vi såklart! Ledsen för förvirringen, det är ändrat nu.

  3. anna prytz skriver:

    Hur får ni till era fina zucchininudlar med juliennestrimlaren?
    Jag köpte er strimlare men tycker inte att jag får några fina nudlar oavsett vilken grönsak jag väljer att strimla.

    Vad gör jag för fel, har ni några tips?

    // anna

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja, det kan vara lite klurigt att få till riktigt fina nudlar. I vardagen är det inte så noga hur de ser ut tycker vi, men när vi fotar anstränger vi oss lite extra. Kan tyvärr inte ge bättre tips än att övning ger färdighet! Fortsätt strimla!

  4. anna prytz skriver:

    Ok jag fortsätter envist mitt strimlande!
    Ha en härlig 1:a advent.

  5. Torie Palm Ernsäter skriver:

    Så bra o så gott! Första gången jag strimlar zucchini med en Julienne-strimlade men blev jättebra. Jag förvällde strimlorna 2min trots att det inte står så i receptet.

    1. Food Pharmacy skriver:

      heja!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.